Άσκηση ετοιμότητας στον Προφήτη Ηλία

901

Άσκηση ετοιμότητας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στην περιοχή Προφήτης Ηλίας με τη συμμετοχή των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Δήμου Ρόδου και της Πυροσβεστικής.

Η διεξαγωγή της άσκησης ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του χωρικού αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Ευστρατίου χθες βράδυ.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούντα στη Ρόδο .

Στην συνάντηση έγινε συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό εθελοντών και υπηρεσιών για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα ανακύπτουν.
Η διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας εντάσσεται στην προσπάθεια του καλύτερου συντονισμού όλων των εμπλεκομένων στις αρχές Δεκεμβρίου στον Προφήτη Ηλία.

Στόχος επίσης είναι όπως εξήγησε στο skyrodos.gr  ο κ. Φλοσκάκης θα συγκροτηθούν ομάδες για την πολιτική προστασία που θα είναι διαρκώς σε ετοιμότητα.

«Θέλουμε σε κάθε κοινότητα σχεδόν να υπάρχουν ομάδες για την πολιτική προστασία που θα είναι διαρκώς σε ετοιμότητα και θα παρεμβαίνουν όταν θα υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο κ. Φλοσκάκης.

Ακόμη θα γίνει και ενημέρωση του πληθυσμού για τα στοιχειώδη στον τομέα πολιτικής προστασίας ακόμη και για τους χώρους συγκέντρωσης