Και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου θα πραγματοποιηθεί άσκηση προσομοίωσης με αντικείμενο την υποδοχή ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον κορονοϊό.
Είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος γιατροί και νοσηλευτές του ΓΝΡ.

Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο Ρόδου είναι ήδη έτοιμο να αντιμετωπίσει ότι παρουσιαστει καθότι διαθέτει τον ειδικό θάλαμο για τα περιστατικά.

Άσκηση προσομοίωσης στο « Αττικόν»

Ολοκληρώθηκε το πρωί στο Αττικό νοσοκομείο η ειδική άσκηση προσομοίωσης του Υπουργείου Υγείας, με αντικείμενο την υποδοχή ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον κοροναϊό
. Την επίσημη ειδική άσκηση προσομοίωσης του Υπουργείου στο Αττικόν συντόνισε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι συνεχίζουν να ελέγχονται ύποπτα κρούσματα στη χώρα και χρειάζεται η προσοχή όλων ώστε να εντοπιστεί άμεσα όποιο ύποπτο κρούσμα και να απομονωθεί αμέσως για να μην συνεχίζει να μεταδίδει τον ιό.

Ο κοροναϊός, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, έχει κάποια ανησυχητικά στοιχεία. «Είναι ένας ιός που ο άνθρωπος συναντά για πρώτη φορά είναι καινούριος και λίγο πιο μεταδοτικός από τον ιό της εποχικής γρίπης. Ένας κολλάει δύο. Μοιάζει και συμπεριφέρεται σαν την εποχική γρίπη, αλλά μέχρι τώρα δείχνει να έχει μεγαλύτερη θνητότητα από ότι η γρίπη, καθώς το 2% όσων προσβάλλονται καταλήγουν».

Στην 2η ΥΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου

Θέματα που αφορούν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών θα εξετάσει σε συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη 2η ΥΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τρίτος νεκρός σήμερα από κορωνοϊό – Στους 374 συνολικά οι θάνατοι

Στόχος του είναι η σωστή στελέχωση του ΓΝΡ ανάλογα με τον αριθμό των περιστατικών και της δύναμης που ήδη έχει.

 168 total views,  2 views today