Έγγραφες διαβεβαιώσεις ζητά από τη ΔΕΗ το ΕΚΡ για την εντοπιότητα στις προσλήψεις

415

Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κων/νο Σκρέκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, απέστειλε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ζητώντας έγγραφες δεσμεύσεις για το κριτήριο της εντοπιότητας και της μη μεταθετότητας στις προσλήψεις της ΔΕΗ.

Η επιστολή κοινοποιείται στονΠεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου, τους Δημάρχους Ρόδου, Σύμης και Καρπάθου και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κατταβιάς, Σορωνής και Θεολόγου.

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και το Σωματείο ΖΕΥΣ Δ.Ε.Η. Α.Ε το προηγούμενο διάστημα, πήρε πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί το θέμα της αναγκαιότητας να υπάρξει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με το κριτήριο της εντοπιότητας στην περιοχή μας. Το αίτημά μας αυτό στηρίχθηκε με ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων Ρόδου, Σύμης και Καρπάθου καθώς και των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων που έχουν στα όριά τους εργοστάσια της Δ.Ε.Η.

Είδαμε στον τοπικό Τύπο της περιοχής μας, ανακοινώσεις βουλευτών του Νομού Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολα και Παππά, ότι δεσμευτήκατε να ισχύσει το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις της Δ.Ε.Η.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε και εγγράφως τη δέσμευσή σας προκειμένου να ενημερώσουμε έγκυρα και έγκαιρα την τοπική κοινωνία για τις προθέσεις σας.

Κλείνοντας, σας υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση του Ε.Κ.Ρ και της τοπικής κοινωνίας είναι ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στην περιοχή μας να καλύπτονται κατά προτεραιότητα με ντόπιο εργατικό δυναμικό και όχι με μεταθετότητα.

Ζητάμε από τη Δ.Ε.Η να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τοπική κοινωνία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                      ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ