Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της 54ης Πανελλήνιας έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας της Κρεμαστής.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, η βουλευτής της ΝΔ κ. Μίκα Ιατρίδη, οι αντιπεριφερειάρχες κκ. Φ Ζαννετιδης και Θωμας Σωτρίλλης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χ Μπάρδος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκια,ς ο πρόξενος της Τουρκίας, κ. Atif Sekercioglou, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ε Μανδρακός, ο πρόεδρος του τμήματος Δωδεκανήσου του ΤΕΕ κ. Α Γιαννικουρής ,  ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μ Καληωράκης, ο Υποδιευθυντής  και διοικητής του Τμήματος Ιαλυσού κ. Θ Καλαμάτας ο υπολιμενάρχης κ. Γ Πρέντζας και άλλοι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας αυτοδιοικητικοί και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ροδου κ.Κύριλλος.

Χαιρετισμό απήθυναν ο πρόεδρος της κοινότητας Κρεμαστής κ Τ Ποδιώτης ο αντιδήμαρχος κ. Γ Πόκκιας που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κοινότητα Κρεμαστής αλλά και στην ιστορία της έκθεσης.

Μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου κ. Φ Χατζηδιάκου που είναι στην Κρήτη για οικογενειακούς λόγους.

Ωστόσο σε μήνυμα του ο δήμαρχος ανέφερε:

«Η Πανελλήνια Εκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας  Κρεμαστής αποτελεί θεσμό  για το νησί  μας,  ένα κορυφαίο οικονομικό και πολιτιστικό γεγονός  του καλοκαιριού.  Στόχος και σκοπός της διοργάνωσης  αυτής αποτελεί η ανάδειξη  των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων η προώθηση  της τοπικής επιχειρηματικότητας  η εξωστρέφεια της τοπικής παραγωγής  και  μεταποίησης και αλλά και η σύσφιγξη  των οικονομικών  και φιλικών δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων  των επισκεπτών και των φορέων» .

Στην έκθεση την ιστορία της αλλά  τον Πρωτογενή Τομέα καθώς και στη νησιωτικότητα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φ. Ζαννετίδης.
” Εύχομαι και η επόμενη δημοτική αρχή να συνεργαστεί με το β βαθμό αυτοδιοίκησης . Η έκθεση αυτή έχει εθνικό χαρακτήρα και  για το λόγο αυτό θα πρέπει να την προσέξουμε. Η παρουσία μου εδώ, όπως και  και της κ. Ιατρίδη δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την έκθεση. Δεσμεύομαι του χρόνου η διοργάνωση να είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού  για να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα “, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κόνσολας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Απονομή σήματος “Bike friendly Destination” στο Δήμο Λέρου

Στη σημασία της έκθεσης αναφέρθηκε η κ. Μίκα  Ιατρίδη που υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην έκθεση της Κρεμαστής. Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στη συνέχεια ο κόπηκε η κορδέλα και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών περιηγήθηκαν στην έκθεση και τα περίπτερα της.

Η ιστορία της έκθεση ξεκίνησε το 1965 οπότε και έγιναν τα εγκαίνια της 1ης έκθεσης. Από τότε μέχρι και σήμερα διεξάγεται κάθε χρόνο τις ίδιες ημερομηνίες ώστε να συμπίπτει χρονικά με την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Συνδιοργανώτρια στο μακροβιότερο πολιτιστικό γεγονός είναι εκτός από Δήμο Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου . Τη στήριξη τους προσφέρουν η Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής,  και ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος ” Παναγία η Ελεημονήτρια” .

 136 total views,  2 views today