Έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο Μασσάρων, λόγω κορωνοϊού

1270

Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Μασσάρων στη Ρόδο, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού, ενώ το μεσημέρι θα αποφασίσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου αν θα πάει σε δεκαήμερο κλείσιμο, όπως δήλωσε στον sky ο προϊστάμενός της Μπάμπης Ψαράς.

Πρόκειται για εξαθέσιο σχολείο με 90 μαθητές και από την πρώτη στιγμή ο ίδιος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Διευθυντή του σχολείου, τον ΕΟΔΥ και την Προϊσταμένη Δημόσιας Υγείας, για να εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρά, δύο δασκάλες που εμφάνισαν πυρετό την Κυριακή, βρέθηκαν θετική η μία στον ιό και αρνητική η άλλη, στα τεστ που έκαναν χθες στο Νοσοκομείο Ρόδου. Παράλληλα, σε καραντίνα τέθηκαν άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί, καθώς την περασμένη Παρασκευή είχαν μετακινηθεί και οι πέντε με κοινό αυτοκίνητο από τη Ρόδο προς τα Μάσσαρι για το σχολείο κι επέστρεψαν -από κοινού- με το ίδιο όχημα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα σε μαθητές, ενώ η ιχνηλάτηση σε πρώτη φάση αφορά τους πέντε εκπαιδευτικούς, επισήμανε καταλήγοντας ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο σταθμό για το θέμα και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Στράτος Καρίκης, επιβεβαίωσε ότι μπήκε “λουκέτο” στο σχολείο, μετά από ένα επιβεβαιωμένο και τέσσερα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.