Έκλεψε τις εντυπώσεις το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίασή του που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο « Sky23» του ξενοδοχείου Hilton London Metropole, στο Λονδίνο, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου.

Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση στις διεθνείς τουριστικές αγορές είχε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, και ο  πρόεδρός της Παναγιώτης  Τοκούζης.

Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν  από τον μπουφέ   ροδίτικη λαδόπιτα, μέλι Ρόδου και Καλύμνου, χαρουπόπιτα γεμιστή με αρωματικά, μυκονιάτικο, μαρμελάδα Νάξου, χαλβαδόπιτα, μους ταραμά, μυκονιάτικο ήλιο, σίσερα (αλλαντικό) κρεμιδόπιτα Μυκόνου, φάβα Σαντορίνης, γλυκό κίτρο Νάξου, γλυκό ντοματάκι και σταφύλι Κω, αλμυρούς λουκουμάδες , και άλλα που πραγματικά εντυπωσίασαν τους ανθρώπους του τουρισμού που έπλεξαν διθυράμβους στους εμπνευστές και δημιουργούς της εκδήλωσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης

«Η παρούσα περιφερειακή αρχή από την αρχή έθεσε ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των ντόπιων , τοπικών προϊόντων που παράγουν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Σήμερα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι , από  την αποδοχή που είχε η παρουσίαση του προγράμματος “Το Καλάθι Πρωινού” του Νοτίου Αιγαίου , που δείχνει πως ο αρχικός στόχος μας,  που δουλέψαμε με σχέδιο και σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, επιτεύχθηκε»

 190 total views,  2 views today