Σε σοβαρότατες καταγγελίες προέβη μιλώντας στον sky η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού, για τα όσα συμβαίνουν στο χειρουργικό τομέα του νοσηλευτικού ιδρύματος σε συνάρτηση με τους αναισθησιολόγους, που παραιτείται ο ένας μετά τον άλλο -όπως είπε- και σήμερα υπηρετούν μόλις δύο (αναισθησιολόγοι), με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει εδώ και 15 ημέρες τα τακτικά χειρουργεία και να εκτελούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Η κυρία Γαλανού έκανε λόγο για ένα χρόνιο απόστημα, με απαράδεκτες συμπεριφορές βίας, εξευτελισμού της προσωπικότητας και της επιστημονικότητας των αναισθησιολόγων από τον χειρουργικό τομέα, που λειτουργεί με πελατειακό καθεστώς.
Πρόσθεσε δε με κραυγή απόγνωσης ότι οι αναισθησιολόγοι εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια έχοντας ξεπεράσει τα όρια τους από τις 8 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα, με δεκαπέντε 24ωρα το μήνα, ενώ κατήγγειλε ότι η ίδια απειλήθηκε από συνάδελφό της γιατρό και πρώην θεσμικό ότι «θα την κρεμάσουν στην είσοδο του Νοσοκομείου».
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τόνισε επίσης ότι ενημέρωσε η ίδια για την κατάσταση τόσο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, όσο και τον διοικητή της 2η ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό. Μάλιστα επισήμανε ότι ο τελευταίος θα βρίσκεται σήμερα ή αύριο στη Ρόδο, ενώ ζήτησε να έρθουν για έλεγχο στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας για να ελέγξουν όλα τα τμήματα, από το φαρμακείο μέχρι και την τελευταία κλινική.
“Η πραγματικότητα λέει ότι οι χειρουργικές κλινικές έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και δύο εβδομάδες, γιατί μείναμε 2 από τους 3 αναισθησιολόγους. Γιατί φεύγουν όλοι αυτοί οι γιατροί από το Νοσοκομείο Ρόδου; Είναι εγκατεστημένο το πελατειακό καθεστώς εδώ και χρόνια, εξοντώνοντας τους εργαζόμενους αναισθησιολόγους από τις 08.00-24.00 με 15 24ωρα το μήνα. Με τέτοια καθεστώτα δεν πρόκειται να έρθει κανένας να εργασθεί στο Νοσοκομείο. Ένας από τους πρωτεργάτες και πρώην θεσμικός μου είπε ότι θα με κρεμάσουν στην είσοδο του ΓΝΡ. Εγώ δε μασάω εύκολα και δε σηκώνω απειλές. Να μου κάνει μήνυση όποιος θέλει. Να κατεβάσουν επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας για έλεγχο. Έχουν κληθεί, γιατί δεν έχουν έρθει; Το μισθολόγιο των αναισθησιολόγων πρέπει να γίνει ανεξάρτητο, όπως και για άλλες ειδικότητες που δε βρίσκονται εύκολα γιατί επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα”, είπε χαρακτηριστικά.
ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Αναφορικά με τα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου που από δύο θα γίνουν πέντε, η κυρία Γαλανού επισήμανε ότι αυτό είναι αδύνατο με βάση την υποστελέχωση των κλινικών, αφού απαιτείται ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
“Από τις 2 στις 5 εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείο απαιτείται προσωπικό σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς και εδώ δεν υπάρχει επάρκεια όταν είναι υποστελεχωμένες οι κλινικές… Ενημέρωσα τη 2η ΥΠΕ ότι αυτό δε μπορεί να πραγματοποιηθεί, υπερβαίνει τις δυνατότητες του Νοσοκομείου. Δε γίνεται μόνο με τη δύναμη του ΓΝΡ που έχει καταντήσει να είναι ένα κέντρο κόβιντ. Άμεσα μπορούν να μετακινηθούν από τους ΟΤΑ, αλλά και εθελοντές π.χ. Σαμαρείτες για να βοηθήσουν την κατάσταση. Είναι αδύνατον να εμβολιάσουμε τόσο κόσμο…”, είπε καταλήγοντας.
