Ένα εκατομμύριο οφείλει η ΔΕΡΜ ΑΕ στο Δήμο

758

Oφειλή ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ διαπιστώνει η σημερινή δημοτική αρχή στην εταιρεία ΔΕΡΜ ΑΕ .

Αυτό έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα κατά την διαδικασία επιλογής του προέδρου και των μελών του συμβουλίου της εταιρείας.

Πρόεδρος στην εταιρεία θα είναι ο  πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γιάννης Ιατρίδης που όμως τα βρήκε όλα …μαύρα.

«Μετά από τόσα χρόνια απουσίας δεν είναι και εύκολο πράγμα. Όταν μπαίνεις σε ένα θεσμό που δεν πιστεύεις δεν είναι εύκολο. Σήμερα είμαι χίλιες  φορές κατά του Κλεισθένη. Μου κάνει εντύπωση  κ. Χατζηδιάκο γιατί δεν φέρατε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της κατμησης του δήμου. Στους άλλους δήμους δεν είχαν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Πλανάται όποιος νομίζει ότι το νησί μπορεί  να διοικηθεί από ένα  και  μόνο διοικητικό συμβούλιο. Σε έλεγχο που έκανα διαπίστωσα πως υπάρχει ένα εκατομμύριο χρέος», τόνισε ο κ. Γιάννης Ιατρίδης και πρόσθεσε πως όταν συνέστησε την εταιρεία είχε άλλη δυναμική.

Η οφειλή αφορά τα χρήματα που δεν έχουν αποδοθεί στο δήμο από τα  μισθώματα που εισέπραττε η ΔΕΡΜ ΑΕ.  Όπως εξήγησε ο κ. Ιατρίδης έχει βεβαιωθεί ένα εκατομμύριο οφειλή και θα βεβαιωθεί ακόμη 1.000.000.

Ο κ. Ιατρίδης αναφέρθηκε και στο μνημείο της Καλλιθέας όπου πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα και να αξιοποιηθούν και οι Ιαματικές Πηγές.

Ο  πρώην δήμαρχος  Καλλιθέας μίλησε και για την την Κοιλάδα των Πεταλούδων όπου υπάρχουν προβλήματα.

Στα προβλήματα της Κοιλάδας Πεταλούδων αναφέρθηκε και ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Ο δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε και το κυλικείο του δήμου το οποίο υπάρχει βούληση να δοθεί πιθανότατα σε ιδιώτη προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σε όσα έγιναν επί θητείας του και για τη ΔΕΡΜ ΑΕ  αναφέρθηκε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Καλή επάνοδο στα αυτοδιοικητικά κ. Ιατρίδη . Χαίρομαι που σε κερδίσαμε . Δεν τέθηκε θέμα για την διάσπαση του Δήμου στο δημοτικό συμβούλιο.  Συνειδητά λάβαμε αποφάσεις να διαχειρίζεται η εταιρεία τα εισιτήρια από την Κοιλάδα Πεταλούδων. Μόλις αναλάβαμε είχαμε την ατυχία να χάσουμε το δημοτικό φόρο. Στη συνέχεια μειώθηκαν και οι κρατικοί πόροι. Είναι όλα αυτά που έγιναν και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδιάκος.

Στην κακή εικόνα σημαντικών ακινήτων της Ρόδου αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών κ. Δημήτρης Κρητικός.

«Ο Προφήτης Ηλίας είναι  στην περιοχή ευθύνης μου. Η βίλα Ντε Βέκι είναι ένα αχούρι.  Υπάρχουν και μέσα στο βράχο καταφύγια του Ντε Βέκι. Είχαμε σκοπό  να τα κάνουμε μουσεία. Έχουμε  ακίνητα στολίδια στο  νησί και  είναι  ντροπή να μην τα εκμεταλλευόμαστε  Πέρασαν τόσοι υπουργοί έδωσαν υποσχέσεις και δεν έγινε τίποτε», τόνισε ο κ. Κρητικός.