Την έντονη αντίδρασή του στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Τουρισμού που διαβίβασε προς τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος και την ΚΕΔΕ, με το οποίο περιέρχονται οι Ιαματικές Πηγές της Χώρας σε ανώνυμη εταιρεία που θα ελέγχει το δημόσιο, με κίνδυνο το ξεπούλημα των Πηγών Καλλιθέας, εξέφρασε μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης.

«Είναι μία βόμβα αυτή. Δε θα το επιτρέψω να μπει σε διαχείριση μιας άλλης εταιρίας η Καλλιθέα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιατρίδης.

“Είναι μία δεύτερη περίπτωση αρπαγής ακίνητης περιουσίας των Δήμων”, σχολίασε από την πλευρά του στον sky ο Αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρη. Αυτό θα είναι πισογύρισμα», τόνισε επιπροσθέτως, ευελπιστώντας ότι η απόφαση δε θα περάσει ή δε θα ενταχθεί η Ρόδος.

Με αφορμή το Σχέδιο Νόμου και ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, δήλωσε μεταξύ άλλων στον sky ότι “Η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού της κ. Θεοχάρη, δημεύει ουσιαστικά τις Ιαματικές Πηγές της χώρας που αποτελούν περιουσία των Δήμων και δημιουργεί ένα νέο ΤΑΙΠΕΔ για να τις ξεπουλήσει σε ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς καμία συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών». Επισήμανε δε, ότι ο κ. Θεοχάρης, δεν γνωρίζει ότι οι Πηγές Καλλιθέας, που παρέμεναν υπό την κυριότητα του Δημοσίου, με Νόμο του ΠΑΣΟΚ, επανήλθαν στην κυριότητα του Ροδιακού Λαού αποκαθιστώντας το δίκαιο που είχε παραχαραχθεί. Ούτε βεβαίως γνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες του Δήμου της Ρόδου, της Κω, της Καλύμνου και της Νισύρου, να αξιοποιήσουν τις Ιαματικές πηγές τους, προσκρούοντας διαρκώς στα τεράστια και ανυπέρβλητα πολλές φορές εμπόδια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Την άποψη ότι «ξεπουλιούνται» οι Πηγές της Καλλιθέας, με το νέο σχέδιο νόμου περί ιαματικών πηγών τονίζει και η δημοτική παράταξη “Ρόδος Δύναμη Πολιτών”, με επικεφαλής τον Φώτη Χατζηδιάκο. Ο ίδιος προτείνει να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, έστω με τηλεδιάσκεψη, με τη πρόσκληση των πέντε  Βουλευτών του Νομού και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

 1,117 total views,  5 views today