Ένωση Γονέων : Να μην εφαρμοσθεί η τράπεζα θεμάτων και να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής

132

Να μην εφαρμόσει ούτε φέτος την Τράπεζα Θεμάτων και να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ζητά η διοίκηση του Συλλόγου  της Ένωσης Γονέων των μαθητών με αφορμή το γεγονός ότι πλησιάζει ο χρόνος διεξαγωγής  των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια.

«Το Υπουργείο, σαν να μη βλέπει και να μην ακούει την πραγματικότητα, απαιτεί να ολοκληρωθεί η ύλη πάση θυσία, ώστε να εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων, χωρίς βέβαια να έχει φροντίσει από τη μεριά του να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους από την πρώτη μέρα του σχολείου, χωρίς να έχει μειώσει τους μαθητές ανά τμήμα ώστε να γίνεται πιο ουσιαστική η εκπαιδευτική διαδικασία και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και τα κενά που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ούτε βέβαια να προσλάβει επιπλέον εκπαιδευτικούς για τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας», επισημαίνουν οι γονείς. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια έχει ήδη ξεκινήσει και η σκέψη όλων των γονιών είναι στις αγωνίες των παιδιών μας που μετά από δυο χρόνια τηλεκπαίδευση και έναν ακόμα χρόνο με πρόσθετες δυσκολίες, καλούνται να επανέλθουν και πάλι στην «κανονικότητα» του άγχους των επιδόσεων. Και μάλιστα με το επιπλέον άγχος της τράπεζας θεμάτων για το λύκειο και βέβαια της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις πανελλαδικές, που θυμίζουμε ότι πέρσι «άφησε» έξω από τις δημόσιες σχολές 40.000 μαθητές.

Το Υπουργείο, σαν να μη βλέπει και να μην ακούει την πραγματικότητα, απαιτεί να ολοκληρωθεί η ύλη πάση θυσία, ώστε να εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων, χωρίς βέβαια να έχει φροντίσει από τη μεριά του να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους από την πρώτη μέρα του σχολείου, χωρίς να έχει μειώσει τους μαθητές ανά τμήμα ώστε να γίνεται πιο ουσιαστική η εκπαιδευτική διαδικασία και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και τα κενά που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ούτε βέβαια να προσλάβει επιπλέον εκπαιδευτικούς για τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Τη θυσία τη ζητάει βέβαια από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Καθηγητές δανείζονται ώρες από άλλα μαθήματα για να παραδώσουν αυτά στα οποία θα δοθούν εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων.Μαθητές παλεύουν να καταλάβουν όσο περισσότερα μπορούν σε αυτές τις συνθήκες και στερούνται σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τις εκδρομές που θα έκαναν. Γονείς καλούνται να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για τα φροντιστήρια των παιδιών τους που φαίνονται όλο και πιο απαραίτητα.

Σύλλογοι διδασκόντων σε διάφορα σχολεία του νησιού στήριξαν το ψήφισμα για μη εφαρμογή της Τράπεζας θεμάτων αλλά και την Τετάρτη 11/5 έχουν προκηρυχθεί κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς για την κατάργησή της, η οποία στηρίζεται και από οργανώσεις γονέων.

Για τους παραπάνω λόγους, διεκδικούμε από το Υπουργείο να μην εφαρμόσει ούτε φέτος την Τράπεζα Θεμάτων και να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.