Έξι άτομα νοσηλεύονται σήμερα στους ειδικούς θαλάμους νοσηλείας που έχουν διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου, για την αντιμετώπιση του covid-19, όπως δήλωσε πριν από λίγο στον sky ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γρηγόρης Ρουμάνης.

Τα δείγματα των δύο ατόμων βγήκαν χθες το απόγευμα αρνητικά στον ιό, ενώ αύριο τελικά, αναμένονται τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ και για τα άλλα τέσσερα άτομα που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και έχουν εισαχθεί για νοσηλεία.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ιδιαίτερη ανησυχία, όπως τόνισε ο κ. Ρουμάνης, και πρόκειται κυρίως για άνδρες στην πλειονότητά τους μεγάλης ηλικίας.

“Το προσωπικό με τον καλύτερο τρόπο καταβάλλει προσπάθειες καθημερινά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει το νησί μας και η κοινωνία μας. Από κει και πέρα Δόξα τω Θεώ η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.

Σήμερα έχουμε στην Κλινική των Λοιμώξεων έξι άτομα εμπύρετα, δεν εμπνέουν ωστόσο κάποια ανησυχία και χθες λάβαμε άλλα δύο αρνητικά δείγματα. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Ως γνωστόν μέχρι σήμερα έχουμε καταγεγραμμένα τα τέσσερα θετικά κρούσματα και συνεχίζουμε με ήπιους ρυθμούς “ρουτίνας” θα έλεγα”.

Ο κ. Ρουμάνης ρωτήθηκε ως προς τη διαδικασία που ακολουθείται όταν τα αποτελέσματα βγαίνουν αρνητικά και οι ασθενείς νοσηλεύονται ήδη εκεί: “Όταν κάποιος βγει αρνητικός, ακολουθείται μία διαδικασία στις παθολογικές κλινικές ή σε άλλες κλινικές ανάλογα με το νόσημα που έχει.

Μας ενδιαφέρει ο έλεγχος του ατόμου για το θέμα του κορωνοϊού και η μη διασπορά του στο Νοσοκομείο. Εφόσον ένας ασθενής αποδειχθεί ότι είναι αρνητικός, μεταφέρεται στην κλινική ανάλογα με το νόσημα…ή πάει σπίτι του αν δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω νοσηλείας.

Εάν, με βάσει τις ενδείξεις μας, φαίνεται ότι θα πρέπει να κάνουμε και επαναληπτικό τεστ, αυτό δε σημαίνει ότι απαραίτητα κάποιος θα πρέπει να μείνει και στο Νοσοκομείο και να πάει σπίτι του μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και της δεύτερης εξέτασης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Περισσότερα από 300 τεστ κορωνοϊού έγιναν στη Λέρο

Ερωτηθείς για το αν είναι καλυμμένο το νοσηλευτικό ίδρυμα από άποψης υγειονομικού υλικού, δήλωσε ότι “είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, γιατί συνέδραμαν η Περιφέρεια και η τοπική κοινωνία, αλλά και το Υπουργείο, δίνοντάς μας αυτά τα οποία χρειαζόμασταν για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Παράλληλα συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό και οι δωρεές/προσφορές των ιδιωτών, πράγμα το οποίο είναι πολύ ευχάριστο”.

Σχετικά με την έκκληση του Νοσοκομείου προ εβδομάδος για προσφορά αίματος της ομάδας Ο R αρνητικό, ο κ. Ρουμάνης επισήμανε ότι η κοινωνία ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σημειώνοντας ωστόσο ότι το συγκεκριμένο αίμα είναι δυσεύρετο και πολύτιμο, προτρέποντας τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν την προσφορά αίματος, σώζοντας αμέτρητες ζωές, με έναν ανέξοδο κι εύκολο τρόπο.

 998 total views,  2 views today