Έξι εξεταστικά κέντρα στη Ρόδο για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Συμμετοχή ρεκόρ για μια θέση στο δημόσιο!

234

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των συμπολιτών  μας   για τον διαγωνισμό  του ΑΣΕΠ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου. Οι προετοιμασίες για τα διαγωνίσματα που θα γίνουν το Σάββατο είναι στην τελική ευθεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης  έχουν δηλώσει συμμετοχή  στο διαγωνισμό 1.000 άτομα από τη περιοχή μας.  Ο αριθμός όπως τόνισε ο κ. Παπαδομαρκάκης είναι πολύ μεγάλος

Πρώτη φορά όπως τόνισε υπάρχει τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Στη Ρόδο θα υπάρχουν όπως εξήγησε ο κ. Παπαδομαρκάκης έξι εξεταστικά κέντρα .  Συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο 1ο 2ο 3ο 4ο Λύκειο  στο Μουσικό Σχολείο και στο 1ο ΕΠΑΛ.

Τα διαγωνίσματα θα διεξαχθούν το  πρωί του Σαββάτου και το απόγευμα. Τα διαγωνίσματα το πρωί θα ξεκινήσουν στις 07:30.

Οι γενικές πληροφορίες  για το διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αφορά  προσλήψεις στο δημόσιο.

Η  Ανεξάρτητη Αρχή έδωσε νεότερα στοιχεία για την βαθμολόγηση των λανθασμένων απαντήσεων. 

Συγκεκριμένα, στην προκήρυξη 2Γ/2022 θα ισχύσει η αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή (-0,20) στις εσφαλμένες απαντήσεις των υποψηφίων για το μάθημα της Εξέτασης Γνώσεων.

Αυτό σημαίνει πως θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% του αντίστοιχου βαθμού που θα λαμβάνει η κάθε ορθή απάντηση.

Τονίζεται ότι στον γραπτό 1Γ/2022 η αρνητική βαθμολόγηση έφθανε στο -0,25. Τώρα, στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, φθάνει στο -0,20 και δεν θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση για την εξέταση της «Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας».

Σε εξεταστικά κέντρα 43ων Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα:

  • Στις 09:00 στην Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας με μέγιστη διάρκεια εξέτασης τις 2 ώρες και 45 λεπτά και
  • στις 14:30 στις Γενικές Γνώσεις, με διάρκεια εξέτασης 2 ώρες και 30 λεπτά.

Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με την μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μία ώρα νωρίτερα.

Στον διαγωνισμό οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Κυριότερη μέθοδος εξέτασης είναι οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση των 55 μονάδων για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.

Στη συνέχεια οι επιτυχόντες μπαίνουν σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα συγκροτώντας τη λεγόμενη «δεξαμενή».

Σε δεύτερο στάδιο, θα ακολουθήσει η απορρόφησή τους μετά από ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στους φορείς, που θα υποβάλλουν προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου – κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

 

 

 Στοιχεία για τις γενικές πληροφορίες από το CNN greece