Αποφασισμένος να συνεργαστεί με τους δημάρχους και τους διευθυντές των σχολείων για να λύσει προβλήματα δήλωσε στον Sky, ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Γιάννης Κρητικός.
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα, ο κ. Κρητικός ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές.

«Δεν θα μείνουμε προσηλωμένοι στις αρμοδιότητες. Θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση θα συνεργαστούμε για να επιλύσουμε τα προβλήματα. Η χρονιά ξεκίνησε όχι με ελλείψεις αλλά με πληρότητα σε υλικοτεχνικές υποδομές. Η ΠΝΑΙ παρέδωσε εξοπλισμό σε όλα τα σχολεία από την προηγούμενη θητεία. Θα έχουμε συνεργασία με όλους τους δημάρχους των νησιών. Θα δούμε τι δεν μπορεί να κάνει η κάθε δημοτική αρχή για να εκπονήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης και να λύσουμε προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις κτιριακές εγκαταστάσεις και όχι μόνο », δήλωσε ο κ. Κρητικός.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών που όπως τόνισε δεν γίνεται με μια κίνηση και μόνο από το υπουργείο Παιδείας. Γνωρίζει το αντικείμενο πολύ καλά γιατί είναι και ο ίδιος εκπαιδευτικός.

« Το υπουργείο προχωράει σε κύκλους προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών. Ανακύπτουν ζητήματα που το κάθε υπουργείο δεν μπορεί να προβλέψει. Έτσι μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο θα γίνουν και άλλες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει κάνει ήδη καλή δουλειά. Δεν είναι τυχαίο που η υπουργός επισκέφθηκε τη Λέρο και την Κάλυμνο. Η κίνηση της είχε συμβολικό χαρακτήρα», δήλωσε ο κ. Κρητικός.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στην φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίστηκαν οι επιλογές προσώπων στο διοικητικό σχήμα της ΠΝΑΙ στις οποίες προέβη ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σε ερώτηση για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ο κ. Κρητικός δήλωσε πως ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα ήταν δυνατό να εφαρμοσθεί άμεσα το μέτρο λόγω προβλημάτων.

« Το ορθότερο θα ήταν να προηγηθεί διάλογος πριν την εφαρμογή του μέτρου με τις τοπικές κοινωνίες. Το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο για την παροχή Vouchers στις οικογένειες . Να θυμόμαστε πως τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτε. Για αυτά θα πρέπει να δίνουμε λύσεις», είπε ο κ. Κρητικός.

 160 total views,  6 views today