Έτοιμο το νέο κτίριο του ΕΚΑΒ για το Νότιο Αιγαίο

1879

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συναντήθηκε χτες (Παρασκευή) στο Δημαρχείο με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο και εξέτασαν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση υγείας στο νησί.
Συμμετείχαν η αρμόδια αντιδήμαρχος Άννα Ζωάννου, ο προϊστάμενος του παραρτήματος Ρόδου και υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Τσιμπλέκας, καθώς και η διευθύντρια του παραρτήματος Μυτιλήνης Χαρίκλεια Κωτούλα.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ευχαρίστησε το δήμαρχο Ρόδου για την υποστήριξη του Δήμου στο πλαίσιο της εκτέλεσης
έργων για τη μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας στο νέο κτίριο του ΕΚΑΒ στους Αγίους Αποστόλους, το οποίο σταδιακά θα στεγάσει το επιχειρησιακό Κέντρο του «166» για όλο το Νότιο Αιγαίο.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Ρόδο, ότι το «166» για ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο θα χτυπάει στο Κέντρο της Ρόδου» δήλωσε ο Δήμαρχος.
Κατά τη συνάντηση έγινε γνωστό ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει γίνει η πρόσληψη πέντε (5) μόνιμων διασωστών για τη Ρόδο από τους 40 που θα προσληφθούν για όλη την Ελλάδα.
Στο σημείο αυτό ο κ. Χατζηδιάκος, ζήτησε μόλις ολοκληρωθούν οι υποδομές να υπάρξει νέος σχεδιασμός για περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού.
Ο κ. Καρακατσιανόπουλος, ανακοίνωσε επιπλέον τη λειτουργία στο Δη- μόσιο ΙΕΚ του Νοσοκομείου, Τμήματος Διασωστών και ζήτησε από το δήμαρχο την προβολή του θέματος στην τοπική κοινωνία προκειμένου να καταρτιστούν ντόπιοι για να έχουν στη συνέχεια προβάδισμα στις προσλήψεις, κι έτσι να υπάρχουν εκπαιδευμένα στελέχη από τη Ρόδο.
Συζητήθηκαν επιπλέον λύσεις όσον αφορά τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας για πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού του ΕΚΑΒ.