Έτος αλλαγών και  νέων ευκαιριών  εκτιμάται πως θα είναι το 2019 για τα Δωδεκάνησα. Ο καινούργιος χρόνος ενισχυμένος με τα μαθήματα του παρελθόντος φέρνει μαζί του το νέο το διαφορετικό και πολλές ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο για τα Δωδεκάνησα.

Με αφορμή την εορτή της Πρωτοχρονιάς οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών δίνουν ευχές στους πολίτες οραματιζόμενοι αυτά που πρέπει να γίνουν.  Στα μηνύματα αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός

Αναλυτικότερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός υπογραμμίζει:

“Ο νέος χρόνος που έρχεται μας φέρνει την ελπίδα ότι θα ζήσουμε καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια και θα είμαστε ευτυχισμένοι. Αυτή η ελπίδα μας κρατά ζωντανούς και παραγωγικούς στη ζωή.

Δυστυχώς, υπάρχει πάντα το “όμως”. Η χώρα μας δεν βρίσκεται στις καλύτερες μέρες της. Η οικονομία της τρεκλίζει, τα εξωτερικά θέματα και οι πιέσεις που δέχεται από αυτά είναι όλα ανοιχτά και οι όροι των μνημονίων καθημερινά την πιέζουν. Όμως χωρίς παραγωγή και επενδύσεις δεν πρόκειται να έρθουν καλύτερες μέρες, ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Ο αυξημένος ΦΠΑ και η φορολογία της διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της χώρας θα πλήξει μακροπρόθεσμα τον τουρισμό μας γιατί θα τον κάνει μη ανταγωνιστικό. Για αυτό θα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για να επανέλθουμε στις μέρες όπου χωρίς αυτά τα βάρη όλοι οι Έλληνες ζούσαμε καλύτερα. Προσδοκούμε καλύτερες μέρες, σε καλύτερες σχέσεις με τους γείτονές μας ούτως ώστε οι εξοπλισμοί να σταματήσουν και να ζήσει ευτυχέστερα ο λαός μας.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας καλή και ευτυχισμένη χρονιά.”

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Στο πολύτιμο μάθημα ζωής που δίνουν τα νησιά σε όσους ασχολούνται με την πολιτική αλλά και σε όσα σηματοδοτεί η νέα χρονιά αναφέρεται στο  πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Πριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.  Στο μήνυμα του αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το 2018, που σε λίγες ώρες περνά στο παρελθόν, μας αφήνει πλουσιότερους. Πλουσιότερους σε εμπειρίες,  και συναισθήματα.Μια χρονιά σκληρής δουλειάς φεύγει, αφήνοντας έντονη τη γεύση της ικανοποίησης και την αίσθηση της πληρότητας, που νιώθουν εκείνοι που δεν άφησαν μάχη να μην την δώσουν, διεκδίκηση να μην την παλέψουν, ευκαιρία να μην την αξιοποιήσουν.Αλλά το πιο σπουδαίο μάθημα, το πήραμε από τα ίδια τα νησιά μας. Τα νησιά που μας έμαθαν  πώς να νικάμε τα κύματα. Πολύτιμο μάθημα ζωής, που θα ακολουθεί όλους εμάς που είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, να τραβάμε μπροστά, κόντρα στα εμπόδια που πασχίζουν να υψώσουν οι νοσταλγοί ενός παρελθόντος που τραυμάτισε τα νησιά μας και τα καθήλωσε σε ένα μίζερο και στείρο χθες.Η νέα χρονιά που σε λίγο θα ανατείλει, φέρνει μαζί της νέες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Νέα χρονιά σημαίνει νέο ξεκίνημα,νέες ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε, νέες μάχες να δώσουμε,νέες κορυφές να κατακτήσουμε,με συνεργασία, με συνένωση δυνάμεων, με κοινούς στόχους, με πίστη, με πάθος, με αφοσίωση και πάνω από όλα, με τη στήριξη του νησιώτικου λαού μας. Στην ανατολή της νέας χρονιάς σας καλώ   να εργαστούμε όλοι ενωμένοι, να υπερβούμε ξανά όρια και δυνατότητες, ώστε να κατακτήσουμε μαζί το αύριο. Και τελικά,  με την ικανοποίηση της επίτευξης των στόχων μας,  να απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας.To 2019, να μάθουμε από τα νησιά μαςνα παλεύουμε για το Δίκαιονα χαμογελάμε στο Αύριο να αγαπάμε το Φως.

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

Να ονειρευτούν με θάρρος τις επόμενες 365 ημέρες του έτους με υγεία πρόοδο δημιουργία και κυρίως αγάπη για το πλησίον κάλεσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα  τους πολίτες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Αναλυτικά στο μήνυμα του αναφέρει τα ακόλουθα:

Κάθε τέλος του χρόνου γυρνάμε το βλέμμα μας προς τα πίσω και συλλογιζόμαστε το παρελθόν.

Σαν έναν αυθόρμητο απολογισμό για όλα όσα πέρασαν και άφησαν το ίχνος τους στη μνήμη μας, τα σημαντικά και τα ασήμαντα. Την ίδια στιγμή στοχαζόμαστε και γι’ αυτά, που πρόκειται να έρθουν, τα μελλούμενα.

Σ’ αυτό το ξεκίνημα για το νέο έτος,  ας ευχηθούμε ελπίδα και πίστη για κάτι καλύτερο και ευτυχές.

Ας ονειρευτούμε με θάρρος, τις επόμενες 365 ημέρες με υγεία, πρόοδο, δημιουργία και κυρίως αγάπη για τον πλησίον μας.

Η αγάπη αυτή δικαιώνει την ανθρώπινη ιδιότητά μας.

Ο άνθρωπος προς-καλείται με δράση, με συμμετοχή, με επιμονή να μετασχηματίζει τα εμπόδια, τις κρίσεις, να βελτιώνει την φύση του!

Πολλές ευχές σε όλους για καλή χρονιά, με αντοχές, αντιστάσεις και περίσσευμα αγάπης για δράσεις δικαιοσύνης, φιλαλληλίας και ανάπτυξης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός

Για ένα έτος αλλαγών ανατροπών και ευκαιριών κάνει λόγο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του  ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μανώλης Γλυνός. Στο μήνυμα του αναφέρει τα ακόλουθα:

Το 2019 θα είναι έτος αλλαγών, έτος ανατροπών και έτος ευκαιριών. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, με συνεργασία και αλληλεγγύη, να υπερβούμε τις δυσκολίες και να γυρίσουμε σελίδα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Να κάνουμε το Νότιο Αιγαίο από μια Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης σε μια Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών, σε μια Περιφέρεια όπου ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα θα θέλει να ζει σε αυτήν. Να κάνουμε το κάθε νησί του Νοτίου Αιγαίου από νησί της άγονης γραμμής σε νησί που με γόνιμο διάλογο και σκληρή δουλειά θα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα του ευλογημένου τόπου μας.Να αξιοποιήσουμε την τελευταία ευκαιρία μας να απογειώσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αξιοποιώντας όλα τα χρήσιμα προγράμματα και εργαλεία που μας παρέχει η Ε.ΕΟ αγώνας αυτός δεν είναι μόνο δικός μας. Αφορά και την επόμενη γενιά, στην οποία οφείλουμε τουλάχιστον να παραδώσουμε ένα τόπο που θα έχει βιώσιμες αναπτυξιακές προοπτικές και επαρκείς φυσικούς πόρους για να τις υποστηρίξει.

Έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, να φανούμε αντάξιοι και όχι κατώτεροι των περιστάσεων.Είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι να χαράξουμε την δική μας αναπτυξιακή στρατηγική μόλις αναλάβουμε το τιμόνι της Περιφέρειάς μας. Μαζί  αυτή τη χρονιά θα αλλάξουμε ρότα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον καθένα μας να κάνει την δική του υπέρβαση. Είναι στο χέρι μας, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ευθύνη, ειλικρίνεια, συνεργασία, σεβασμό, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, να φέρουμε την αλλαγή και την πραγματική ελπίδα.Εύχομαι προσωπικά στον καθένα, υγεία, χαρά και προκοπή. Χρόνια πολλα!

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Δημήτρης Κρητικός

Να γυρίσουν σελίδα με πυξίδα την υπευθυνότητα την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τις νέες ιδέες και προτάσεις, μα πάνω από όλα την αγάπη για το συνάνθρωπο,προτρέπει τους πολίτες ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής της παράταξης « Ρόδος Αξιών» κ. Δημήτρης Κρητικός. Στο μήνυμα του αναφέρει τα ακόλουθα:

Σε λίγες ώρες μία νέα χρονιά θα ανατείλει για τον τόπο μας, τη Ρόδο μας. Μία χρονιά που όσο δύσκολη κι αν φαντάζει, εμπεριέχει την προσδοκία του καινούργιου και παράλληλα την ελπίδα για καλύτερες μέρες, για ένα νησί που το αξίζει!Με το βλέμμα λοιπόν στραμμένο σε ένα καλύτερο αύριο, όλοι μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αν το πιστέψουμε. Μαζί θα αναζητήσουμε την ελπίδα, μαζί θα επιστρατεύσουμε δυνάμεις, μαζί θα ανοίξουμε νέους δρόμους και μαζί θα αντιστρέψουμε καθετί αρνητικό, για να κάνουμε τη Ρόδο και πάλι πρωτοπόρα.Το 2019 θα είναι χρονιά σημαντικών αποφάσεων για τους πολίτες, που θα κληθούν να επιλέξουν εκείνους οι οποίοι θα ενσαρκώσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους, και θα φέρουν την ανανέωση και την αλλαγή.Ας γυρίσουμε λοιπόν σελίδα, με πυξίδα την υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τις νέες ιδέες και προτάσεις, μα πάνω από όλα την αγάπη για το συνάνθρωπο, γιατί το όραμά μας, το όραμα της παράταξης «Ρόδος Αξιών» είναι η προσφορά δίχως κομματικές αγκυλώσεις και κηδεμονίες.Πολίτες, εργαζόμενοι στο δήμο, δημοτική αρχή και παρατάξεις ας γίνουμε ένα, ας γίνουμε μια γροθιά, και ας δουλέψουμε μαζί για την ευημερία του τόπου μας, αξιοποιώντας κάθε ικανότητα, και κάθε ιδέα που θα συμβάλει στην ανάπτυξή του.  Η νέα χρονιά ας μας φέρει πιο κοντά στην ικανοποίηση των επιθυμιών και των ονείρων μας!

 688 total views,  2 views today