«Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε και την πίστη οτι η παρουσία μας στη διοίκηση του Δήμου της Ρόδου θα συμβάλει στην επόμενη ΝΕΑ ΜΕΡΑ μιας Ρόδου με πυξίδα την πρόοδο. Μια Ρόδο αντάξια της ομορφιάς και της ιστορίας της.Ήταν και είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι η συναίνεση, μπορεί να οδηγήσει μόνο σε θετικά αποτελέσματα»

Αυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης Ροδίων ¨Οραμα κ. Στράτος Καρίκης με αφορμή, την έναρξη της συνεργασίας με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη .

Υπενθυμίζεται πως χθες οι δύο παρατάξεις ενώθηκαν ενώ υπεγράφη και το πρακτικό που σφράγισε τη συνεργασία των κκ. Αντώνη Καμπουράκη και Στράτου Καρίκη.

Ξεκινάμε από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή

“Ξεκινάμε εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Απλά θα υπάρχει διαφορετική νοοτροπία. Κάθε παρέμβαση θα πρέπει να είναι μόνιμη. Θα κάνουμε ένα άνοιγμα στον πολίτη. Ακόμη θα δούμε νέες μορφές λειτουργίας του Δήμου. Θα δούμε την ημέρα του δημάρχου, την ημέρα  του πολίτη και άλλα  . Θα δούμε το διαδικτυακό κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη Σε αυτό θα απευθύνονται οι πολίτες για βλάβες, παράπονα και παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν. Θα υπάρχουν ειδικά συνεργεία”, δήλωσε στον Sky ο κ. Στράτος Καρίκης και πρόσθεσε πως θα πιάσει δουλειά από την ερχόμενη εβδομάδα.

΄Οσο για τα έργα ο κ. Καρίκης τόνισε πως στόχος είναι να ξεκινήσουν άμεσα αυτά που αφορούν την αποχέτευση και την ύδρευση σε όλο το νησί.

“Ο δήμαρχος έχει διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση για να υλοποιηθούν τα έργα που είναι από  τα πιο σημαντικά. Θα εξετάσουμε και την προγραμματική σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης σε ότι αφορά και τα έργα που χρειάζονται για την περιοχή”, τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη δημοτική μηχανή, δήλωσε πως θα έχει ενημέρωση σε ότι αφορά τις αποφάσεις που μέχρι τότε θα έχει λάβει ο δήμαρχος τη Δευτέρα ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν εκτός απροόπτου την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα στη συμφωνία

Όσο για τη συμφωνία μεταξύ των δύο παρατάξεων και τα …ψιλά γράμματα που μπορεί να υπάρχουν ο κ.Καρίκης δήλωσε:

“Δεν υπάρχουν αστερίσκοι και ψηλά γράμματα. Όλα γίνονται φανερά. Βάζουμε μπροστά μεγάλα έργα για το νησί. Εκμεταλλευόμαστε ότι ο κ. Καμπουράκης έχει ειδική σχέση με την κυβέρνηση και με τον περιφερειάρχη. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις και να αρχίσουμε ότι σημαντικό υπάρχει”.

Ο κ. Καρίκης  θέλησε να αναφερθεί σε αυτόνομη πορεία του δήμου Ρόδου αν και αυτό φαίνεται εξ αρχής δύσκολο.

” Εδώ και πολλά χρόνια έλεγα πως ο δήμαρχος δεν θα πρέπει να βάζει μπροστά την προσωπική του προβολή ώστε να πέφτουν οι τόνοι και οι συνεργασία να είναι καλύτερη. Αν ο κ. Καμπουράκης επιλέξει να μην είναι μπροστά η δική του προβολή δεν θα είμαι αντίθετος σε αυτό”, είπε ο κ. Καρίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι με την «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών

Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης  αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η επιλογή της συνεννόησης  και της ευθύνης είναι αυτή που πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει τον τόπο μας  στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου .Η παράταξη ΝΕΑ ΜΕΡΑ από τη στιγμή της δημιουργίας και της συγκρότησης της, στηρίχθηκε στις αρχές της εντιμότητας, της καθαρότητας των θέσεων της και του δημοκρατικού διαλόγου.

Αυτός ο διάλογος που αναπτύχθηκε με τους πολίτες του νησιού μας στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθόρισε το πρόγραμμα και τη στάση μας απέναντι στα προβλήματα που ταλανίζουν τον όμορφο τόπο μας.

Θεωρούμε ότι με τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας και με δεδομένη την εντολή του Ροδιακού λαού, μοναδικός αντίπαλος πλέον είναι τα προβλήματα και απόλυτος στόχος οι λύσεις που θα οδηγήσουν τη Ρόδο στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Οι λύσεις που θα δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα να ζήσουν στην  πόλη και στα χωριά μας με τον Δήμο ανοιχτό και σύμμαχο στην καθημερινότητα τους.

Για την παράταξη μας, ο δρόμος της συνεννόησης και της συνεργασίας,  είναι εκείνη η επιλογή που θα μας φέρει κοντά σε λύσεις. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου μας,  των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Μ αυτό το σκεπτικό διανύσαμε την περίοδο της προεκλογικής αναμέτρησης δίνοντας έναν τίμιο και καθαρό αγώνα και μ αυτό το σκεπτικό προχωρούμε σήμερα, στο δρόμο της ευθύνης.

Μετά από διαβούλευση και ουσιαστικό διάλογο για να διερευνηθούν τα πεδία συνεργασίας, υλοποιώντας την υπόσχεση μας προς τους πολίτες κάνουμε πράξη τη σύμπραξη,  με βάση μια προγραμματική συμφωνία με ορίζοντα τετραετίας, που θα μας οδηγήσει στην εφαρμογή των δεσμεύσεων  μας και την επίτευξη των στόχων που θα οδηγήσουν τη Ρόδο σε μιά νέα δημιουργική περίοδο.

Ακολουθώντας τις επιταγές του Κλεισθενικού Δήμου επιλέξαμε μια στάση που επιβάλλεται απο τον ίδιο τον νόμο, θεωρώντας ότι μέσα από αυτήν θα μπορέσουμε να παράξουμε ουσιαστικό έργο. Πιστεύουμε ότι ο δύσκολος δρόμος της ευθύνης, είναι αυτός που θα βοηθήσει τον τόπο να αλλάξει πορεία εξέλιξης υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τον άνθρωπο.

Τις ίδιες αγωνίες και την ίδια δυναμική διάθεση έχει ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και η παράταξη του . Ο ίδιος έκανε πράξη το δρόμο της συνεννόησης και της συναίνεσης καλώντας μας να συνεργαστούμε με μοναδικό κριτήριο  τη Ρόδο , την Ροδίτισσα  και τον Ροδίτη .

Ήταν και είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι η συναίνεση, μπορεί να οδηγήσει μόνο σε θετικά αποτελέσματα.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε και την πίστη οτι η παρουσία μας στη διοίκηση του Δήμου της Ρόδου θα συμβάλει στην επόμενη ΝΕΑ ΜΕΡΑ μιας Ρόδου με πυξίδα την πρόοδο. Μια Ρόδο αντάξια της ομορφιάς και της ιστορίας της.

 

 154 total views,  2 views today