Την πρόταση του για την ανάπλαση και αξιοποίηση του εμβληματικού κτιρίου της Νέας Αγοράς παρουσιάζει μέσα από τη γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης.

Με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις ο κ.Καρίκης τονίζει ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή βρίσκεται εντός του αδιεξόδου που η ίδια δημιούργησε για τη Νέα Αγορά.

Ο κ. Καρίκης ξεκαθαρίζει ότι το εμβληματικό ακίνητο δεν μπορεί να πέσει σε ξένα χέρια και περιγράφει την πρόταση για τον τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να καταστεί ξανά σημείο αναφοράς για τους Ροδίτες.

«Σε αυτή τη Νέα Αγορά θα έχουν θέση οι συνεπείς επιχειρηματίες, αυτοί που καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του Δήμου, οι οποίοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.Το εμβληματικό αυτό ακίνητο, δεν μπορεί να περάσει σε ξένα χέρια. Ο Δήμος, το Επιμελητήριο και επιχειρηματίες της Ρόδου μπορούν να διαμορφώσουν όλοι μαζί ένα Cluster αξιοποίησης, ανάδειξης και ανάπλασης της Νέας Αγοράς.Αυτό θα κάνουμε. Με τη μόνη διαφορά ότι εμείς θα το κάνουμε ανοιχτά, με διαβούλευση, με συναίνεση και με τη συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Καρίκης.

Ειδικότερα ο υπ. Δήμαρχος Ρόδου κ. Στράτος Καρίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα της Νέας Αγοράς και τις τελευταίες εξελίξεις:

΄΄ Η απερχόμενη δημοτική αρχή βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο , που η ίδια δημιούργησε, στο θέμα της Νέας Αγοράς.
Είναι σαφές ότι όσοι δεν καταβάλλουν μισθώματα σε δημοτική περιουσία, δεν μπορούν και να την χρησιμοποιούν. Είναι αυτονόητο.
Η αξιοποίηση όμως της Νέας Αγοράς απαιτεί σχέδιο. Και σχέδιο δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να αφήνεις να περάσουν πέντε χρόνια και να προσπαθείς να επιβάλλεις τις επιλογές σου στις τελευταίες ημέρες της θητείας σου χωρίς να υπάρχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και αποδοχή όχι μόνο από το δημοτικό συμβούλιο αλλά από την ίδια την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Με τον ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λειψών

Εγώ δεν θα αναφέρω τι δεν έγινε ή ποια λάθη έγιναν. Αυτά είναι γνωστά, τα γνωρίζουν όλοι.
Εγώ θα μιλήσω για την επόμενη μέρα, για το τι θα κάνω ως Δήμαρχος για τη Νέα Αγορά.

Ξεκάθαρα λοιπόν και κατηγορηματικά:
Η Νέα Αγορά θα ενταχθεί στις Αστικές Αναπλάσεις που σχεδιάζουμε στην πόλη της Ρόδου. Θέλουμε να γίνει πόλος έλξης, ζωής, οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας. Θέλουμε να σταματήσει η παράδοση της στη φθορά του χρόνου, θέλουμε να μπουν κανόνες.

Σε αυτή τη Νέα Αγορά θα έχουν θέση οι συνεπείς επιχειρηματίες, αυτοί που καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του Δήμου, οι οποίοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Το εμβληματικό αυτό ακίνητο, δεν μπορεί να περάσει σε ξένα χέρια. Ο Δήμος, το Επιμελητήριο και επιχειρηματίες της Ρόδου μπορούν να διαμορφώσουν όλοι μαζί ένα Cluster αξιοποίησης, ανάδειξης και ανάπλασης της Νέας Αγοράς.

Αυτό θα κάνουμε. Με τη μόνη διαφορά ότι εμείς θα το κάνουμε ανοιχτά, με διαβούλευση, με συναίνεση και με τη συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας.
Θέλω επίσης να καταστήσω σαφές σε όσους επιχειρήσουν να μου επιτεθούν ότι δεν σκοπεύω να τους ακολουθήσω σε αντιπαραθέσεις που έχουν ως σημείο αναφοράς το δικό τους παρελθόν. Γιατί έχω επιλέξει να μιλάω μόνο για το μέλλον με προγραμματικές προτάσεις, γιατί στη Ρόδο πρέπει να ξημερώσει μια Νέα Μέρα’’.

 136 total views,  4 views today