Ίδρυση Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου

115
Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας

Πρ. Βουλευτής Δωδεκανήσου και πρ. Γ.  Γ.  Αιγαίου & Ν. Π.

Μέλος της Νομ. Επιτροπής και του Τμημ.Ναυτιλίας & Ν. Π. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ευχάριστη πράγματι η προεκλογική έκπληξη της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής.

Καθυστέρησε για περίπου τρία (3 )χρόνια αλλά καλοδεχούμενο το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης 18Α/ 2.2.2023.

Και βέβαια γράφουμε μόνο για ΦΕΚ γιατί για να μιλήσουμε για λειτουργία της Σχολής Μηχανικών πρέπει πρώτα να δούμε προκηρύξεις για πρόσληψη του απαιτούμενου εκπαιδευτικού, διδακτικού και τεχνικού προσωπικού, όπως επίσης και την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού. Χρειάζεται ακόμα να δούμε να περιλαμβάνονται οι είκοσι ( 20 … ) σπουδαστές στην προκήρυξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Όλα αυτά βέβαια είναι εφικτά, αρκεί ο Πρωθυπουργός και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να μιμηθούν τον πρ. Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρ. Υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου – Σχολής Πλοιάρχων στις 6.1.2018, ανήμερα των Φώτων και εγκαινίασε την λειτουργία της Σχολής στις 6.12.2018, ανήμερα του Αγ. Νικολάου του ίδιου χρόνου  με εβδομήντα οκτώ (78 ) σπουδαστές.

Απαιτήθηκαν βέβαια οι άοκνες και συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή και των συνεργατών τους. Καθοριστικός παράγοντας όμως ήταν η πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Υπάρχει λοιπόν το προηγούμενο παράδειγμα και παραφράζοντας τη γνωστή ρήση θα έλεγα, ιδού η Κάλυμνος, ιδού και η Σχολή!

Αλλά μάλλον την νομοθέτησαν τελευταία στιγμή για να την υλοποιήσει άλλη κυβέρνηση, η κυβέρνηση που έχει και την ανάλογη εμπειρία!!!