Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας θηλυκής θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta

74

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας θηλυκής θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta που βρέθηκε τυλιγμένη με πετονιές και παραγάδια στη Νέα Μαρίνα της Ρόδου.

Οπως γράφει ο κ. Χρήστος Χαρίσης, διευθυντής της Μαρίνας της Ρόδου στο Linkedin, η περιπέτεια της χελώνας είχε αίσιο τέλος χάρις στις προσπάθειες τόσο των ανθρώπων της μαρίνας όσο και του Υδροβιολογικού σταθμού της Ρόδου.

Διαβάστε τι γράφει για την χελώνα

Όπως έγινε γνωστό, μέλη του επιτελείου μας βρήκαν τη θαλάσσια χελώνα να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας στη λεκάνη του λιμανιού. Αμέσως φόρτωσαν τη χελώνα σε ένα από τα σκάφη μας και τη μετέφεραν στον προβλήτα Ν.

Αμέσως καλέσαμε τα μέλη του τοπικού ενυδρείου της Ρόδου για να ενημερώσουμε για το περιστατικό και, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες, αφαιρέσαμε τον αλιευτικό εξοπλισμό γύρω από το λαιμό της χελώνας που περιόριζε την αναπνοή της καθώς και από αγκίστρια από το σώμα και το στόμα της.
Μετά από αυτές τις ενέργειες και τους απαραίτητους ελέγχους και οδηγούς του προσωπικού του ενυδρείου, βάλαμε το θηλαστικό ξανά στη θάλασσα όπου συνέχισε με χαρά το ταξίδι του.