Ο Δήμος Αστυπάλαιας μόλις πληροφορήθηκε ότι πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κατοίκους υπέβαλε αμέσως αίτημα (1η Μαρτίου 2021) ώστε να γίνουν εμβολιασμοί και στο νησί.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Νίκος Κομηνέας τονίζει:

Έκτοτε συνεχώς επικοινωνούμε με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, τον Ε. Ο. Δ. Υ. κτλ. ώστε να γίνουν οι εμβολιασμοί άμεσα και οριζόντια (σε όλο τον πληθυσμό) και ανεξαρτήτως ηλικίας.
Δυστυχώς, ο αρμόδιος φορέας του Κράτους μας έχει κατατάξει στην κατηγορία νησιών 1.000 – 3.500 κατοίκων και στον σχεδιασμό του ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ να γίνουν εμβολιασμοί κατά προτεραιότητα στα νησιά αυτά που ανήκει και η Αστυπάλαια, αλλά ούτε και σε όλο τον πληθυσμό του νησιού μια και καλή.
Ο παραπάνω σχεδιασμός είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αλλάξει διότι δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων.
Σύμφωνα με τα όσα έχουμε πληροφορηθεί αναμένονται νέες ποσότητες εμβολίων αυτές τις ημέρες οπότε θα μας αποσταλούν πιστεύουμε, έως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να αρχίσουν να γίνονται εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών καταρχάς.
Η σχετική λίστα των άνω των 60 ετών έχει αποσταλεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, εδώ και 10 ημέρες τουλάχιστον, από το Π. Π. Ι. Αστυπάλαιας (294 άτομα).
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

 503 total views,  16 views today