Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν το θρίλερ στις ελληνορωσικές σχέσεις οι φορείς του τουρισμού στη χώρα μας ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας που διακόπτει κάθε σχέση με το Φανάρι  και κατ’ επέκταση με τις Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου, που ανήκουν στην δικαιοδοσία σου.

Η απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας να διακόψει πλήρως την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναμένεται να περάσει σε όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και Εκκλησίες, που θα κληθούν, έστω και σε δεύτερο χρόνο, να λάβουν θέση.

Στον τομέα του τουρισμού, η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει σύγχυση στους Ρώσους προσκυνητές που βρίσκονται στη χώρα μας καθώς σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου τους, δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο μυστήριο της εξομολογήσεως και να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων σε Εκκλησίες της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί ένα δυναμικό και ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς το οποίο παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και για τη χώρα μας, καθώς αποτελεί μια από τις πλέον ανθεκτικές μορφές τουρισμού σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος στο γεγονός «δυσάρεστη» χαρακτήρισε την εξέλιξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, που υποστήριξε ότι «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αποσκοπεί στην ενότητα, γι’ αυτό άλλωστε και δεν διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Πατριαρχείο Μόσχας».

 500 total views,  2 views today