Λίγο μετά τις 10 το πρωί αναχώρησε από τη Λέρο για τους Λειψούς η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφίας, που από χθες βρίσκεται στο νησί, θα επιστρέψει περίπου στις 5 το απόγευμα μετά την ξενάγησή της για την πορεία του πρωτοποριακού έργου που αφορά στη δημιουργία του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής και θα αναχωρήσει αργά το απόγευμα.

Η δημιουργία του Καταφυγίου είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργεί παράλληλα ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, ως χώρος μόνιμης φιλοξενίας για δελφίνια που ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία, καθώς και ως ερευνητικό κέντρο παράκτιας οικολογίας για ερευνητικές δραστηριότητες. Το έργο, που στηρίζεται και από το Δήμο Λειψών, υλοποιεί το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος και αναμένεται να συμβάλει στην οικολογική θωράκιση του Αιγαίου.

Στο νησί της Λέρου έφτασε χθες το απόγευμα η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, συνοδευόμενη από τον πρόξενο της Ισπανίας στην Ελλάδα, την αδελφή της Ειρήνη και την ακολουθία της και την υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, ο Μητροπολίτης Λέρου -Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καστής και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής. Χθες το βράδυ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της ο Ισπανός πρέσβης.

“Η Βασίλισσα Σοφία είναι ακμαιότατη και πολύ φιλική. Είναι μία πολύ σημαντική επίσκεψη για το νησί μας, διότι η Βασίλισσα Σοφία συνδέεται με τη Λέρο, καθότι η μητέρα της Φρειδερίκη είχε ιδρύσει τις Βασιλικές Τεχνικές Σχολές που είχαν φοιτήσει πάρα πολλοί και αναδείχθηκαν τεχνίτες χιλιάδες παιδιά. Χθες το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κατά τη διάρκεια του δείπνου πάρα πολλά θέματα, αλλά και την επίσημη πρόσκληση προκειμένου να επισκεφθούν το νησί μας και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, αλλά προτάθηκε και η αδελφοποίηση κάποιας ισπανικής πόλης με το νησί μας“, δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

 

Μεγάλη χαρά και τιμή σήμερα για το νησί μας να υποδεχόμαστε την Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με την αγαπημένη της αδελφή Πριγκίπισσα Ειρήνη. Ένας σπάνιος άνθρωπος, ευγενικός και σεμνός που ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες της, δηλώνει από την πλευρά του και ο Αντιδήμαρχος Λέρου Δημήτρης Καστής (το φωτορεπορτάζ είναι από τον προσωπικό του λογαριασμό στο FB).

 496 total views,  4 views today