Αδιαφορούν για τις εκπτώσεις οι Ροδίτες

264

‘Απνοια επικρατεί  στην αγορά παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι χειμερινές εκπτώσεις . Παρά τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων πουη προσφέρουν οι καταναλωτές, δεν δείχνουν προθυμία να κάνουν αγορές

Ακόμη και την περασμένη Κυριακή που ήταν ανοικτά τα καταστήματα  οι περισσότεροι καταναλωτές αντί να ψώνια προτίμησαν να πάνε για … καφέ.

Μιλώντας  στον Sky ο Γραμματέας του Εμπορικού  Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός  απέδωσε την απροθυμία των καταναλωτών στην έλλειψη ρευστότητας.

«Η αγορά μας κινείται σε πλήρη αρμονία με τον καιρό δηλαδή είναι παγωμένη και μουντή. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν καλός την Κυριακή ο κόσμος προτίμησε να πάνε για καφέ», είπε ο κ. Σπανός.

Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε πως πάντα οι χειμερινές εκπτώσεις την πρώτη περίοδο δεν αποδίδουν γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα μετά τις γιορτές.

«Επίσης καθ όλη τη διάρκεια του έτους έχουμε πολλές εκπτωτικές περιόδους. Οι εκπτώσεις έχουν χάσει το νόημα τους. Είμαστε σε εκπτώσεις έξι μήνες το χρόνο και αυτό δεν έχει νόημα», τόνισε  ο κ Σπανός.

Αρνητικά λειτουργεί και η πανδημία καθώς οι πολίτες φοβούνται και δεν θέλουν να  κυκλοφορούν  και να είναι μέσα σε  συνωστισμό.  Έτσι όσοι διαθέτουν ρευστότητα κάνουν αγορές από το internet.

Ακόμη όμως και όταν αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν προτιμούν καταστήματα που ανήκουν σε εταιρείες που εδρεύουν στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις στη χώρα.

«Η αναλογία είναι τρία προς ένα  αφού ο κόσμος προτιμάει σε αυτό το ποσοστό τα καταστήματα των ξένων εταιρειών και όχι τα ντόπια καταστήματα», είπε ο κ. Σπανός.