Μέσα σε εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, με θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 10 μποφόρ να πνέουν στα νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, αυτή την ώρα έχει στηθεί μία αερογέφυρα ζωής για τη μεταφορά στη Ρόδο ενός ασθενή από τους Λειψούς στη Ρόδο, με αυταπάρνηση των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας και των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Η αεροδιακομιδή για τη μεταφορά του ασθενή που υπέστη έμφραγμα, προκειμένου να νοσηλευθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου γίνεται με ελικόπτερο super puma της Π.Α.

Το δικό του τεράστιο ευχαριστώ, στέλνει σε αυτούς τους ανθρώπους, τα πληρώματα των πτητικών μέσων, που είναι “φύλακες Άγγελοι” του Αιγαίου, ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, και δεν τους σταματάει τίποτα, προκειμένου να υπηρετήσουν το κοινό καλό και να σωθούν ανθρώπινες ζωές:

“Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο μέγεθος της αυταπάρνησης των πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας και των διασωστών του ΕΚΑΒ. Με 10 ΜΠΟΦΟΡ πραγματοποιείται αυτήν την ώρα αεροδιακομιδή εμφραγματία ασθενή προς το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Η στιγμή της προσγείωσης στο ελικοδρόμιο των Λειψών μας έκοψε την ανάσα. Τους έσφιξα το χέρι και τους ευχήθηκα πάντοτε να πραγματοποιούν με ασφάλεια όλες τις επιχειρήσεις σωτηρίας των συνανθρώπων μας και να επιστρέφουν σώοι στις οικογένειές τους.

Ένα γιγάντιο μπράβο”, σημειώνει καταλήγοντας.

Στη φωτογραφία, είναι η στιγμή της μεταφοράς του ασθενή από το ασθενοφόρο προς το ελικόπτερο που θα τον μεταφέρει, όπου διακρίνεται και ο Δήμαρχος Φ. Μάγγος.

 3,245 total views,  2 views today