Αθώος ο Ολλανδός για το δυστύχημα το 2017 στην Ιαλυσό

888

Αθωώθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου   Ολλανδός  υπήκοος  που το 2017 κατηγορήθηκε για το θάνατο ενός 16χρονου δικυκλιστή και του 40χρονου ομοεθνή του ο οποίος επέβαινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε .

Το δυστύχημα έγινε στο οδικό δίκτυο προς Ιαλυσό.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο  40χρονος τότε Ολλανδός που ζούσε μόνιμα στη Ρόδο  συγκρούστηκε με το δίκυκλο που οδηγούσε ο 16χρονος. Λόγω της σύγκρουσης βρήκαν το θάνατο ο οδηγός του δικύκλου αλλά και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου Ολλανδός υπήκοος επίσης.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου παραπέμφθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, για το θάνατο του οδηγού του δικύκλου και του συνοδηγού του αυτοκινήτου.  Αρνητικά είχε μετρήσει  και το γεγονός ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Σήμερα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι σημαντικό ρόλο στην έκβαση του δυστυχήματος διαδραμάτισε η υπερβολική ταχύτητα που  είχε αναπτύξει οδηγός του δικύκλου.

Συνήγορος υπεράσπισης του οδηγού  του οχήματος ήταν σήμερα ο  νομικός κ. Στέλιος Αλεξανδρής. Πολιτική αγωγή ήταν οι νομικοί Μανώλης Κουτσούκος και Ιωάννης Παντελίδης.