Γκρίνιες προκάλεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου απόψε ο απολογισμός και ο ισολογισμός του Δήμου Ρόδου για το 2017.

Αφορμή για τις γκρίνιες ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Περδίκης για στοιχεία του ισολογισμού. Αιχμηρός προς τη Δημοτική αρχή ήταν όμως και  με αφορμή τις δύο  αρνητικές χρήσεις της ΔΕΡΜ ΑΕ πριν αναλάβει τα ηνία ο κ. Γιώργος Κακούλης

“Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ήταν παρόντα πέντε μέλη. Αυτό πρέπει να ήταν στενάχωρο για σας. Υπάρχουν διαφορές στον πίνακα με το σύνολο των εσόδων. Από την ακίνητη περιουσία είναι μειωμένα τα έσοδα. Αφού πατώσατε την ΑΕ της παραχωρήσετε ακίνητα χωρίς έσοδα για το Δήμο” , τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Περδίκης.

Η κριτική που άσκησε ο κ Περδίκης προκάλεσε την αντίδραση του κ. Διακοσταματίου που υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολουθείται.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Διακοσταματίου τόνισε πως ο δήμος είναι σε καλή κατάσταση αφού μειώθηκαν οι οφειλές του δήμου ενώ υπάρχουν και 45 εκατομμύρια στο ταμείο

“Είχαμε ανεισπρακτα από την ελεγχόμενη αλλά και ο κόσμος ήταν σε προβληματική θέση λόγω κρίσης”, είπε ο κ. Διακοσταματίου.

“Στην πράξη στην στην παρούσα θητεία το αποτέλεσμα δεν φαίνεται. Η προσπάθεια δεν πέρασε στους πολίτες. Ο λαός θα μας κρίνει όλους. Δεν είναι αυτή η εικόνα που πρέπει να περάσει προς τα έξω”, είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  κ. Καρίκης και τόνισε ότι δεν ψηφίζει τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό.

“Ερχόμαστε και ψηφίζουμε προϋπολογισμούς που δεν δείχνουν την πραγματικότητα. Δεν θα εγκρίνουμε. Η πραγματικότητα φαίνεται στα εισπραχθέντα” , είπε στην τοποθέτηση του ο κ. Γιώργος Υψηλάντης

*Μιλάμε για προϋπολογισμούς που φτιάχνονται από τα παρατηρητήρια . Δεν θα εγκρίνουμε” τόνισε ο κ. Τάκης Ποτσος.

Της πολιτικής του υπεραμύνθηκε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Με αφορμή τη μη χρήση της πάγιας προκαταβολής που έβαλε ο κ. Καρίκης τόνισε ότι δεν έλειψε τίποτα από τα χωριά.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε όσα αναφέρθηκαν για τη ΔΕΡΜ ΑΕ από τον κ.Περδίκη και εξέφρασε τη δυσφορία του

. Μίλησε για τις δυσκολίες στη δημοπράτηση έργων αλλά και στο θέμα ρευστότητας με τα capital control.

” Κληρονομήσαμε μεγάλα ποσά οφειλών . Κάναμε κατασχέσεις για οφειλές άνω των 200.000 ευρώ. Οδηγήσαμε τους συμπολίτες μας στο να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να πληρώσουν σε 100 δόσεις. Τώρα μας λέτε να  εισπράξουμε χωρίς να πιέσουμε τους πολίτες”, είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη μη είσπραξη τελών από διαφημίσεις.

” Όλα έχουν μια λογική. Δεν είναι ότι δεν κυνηγήσαμε τα έσοδα . Ήταν έτσι οι συγκοιριες. Δεν επιβαρύνουμε όμως τους πολίτες” είπε ο δήμαρχος και με αφορμή την αντικατάσταση 30.000 λαμπτήρων υπογράμμισε ότι οι επιτυχίες της δημοτικής αρχής κάποιους ενοχλούν.

“Γελιεστε αν νομίζετε ότι χαιρομουν για τις αρνητικές δύο χρήσεις της ΔΕΡΜ ΑΕ. Είναι δικό μου παιδί η εταιρεία. Εγώ καιγομουν για αυτή. Καταφεραμε πολλά. Δεν άσκησα κριτική και εσείς δήμαρχε μου απαντήσατε μικροψυχα.  Έχω αξίες και αρχές και δεν θα καταψηφίσω τον απολογισμό και τον ισολογισμό του Δήμου” , είπε ο κ. Περδίκης που μίλησε για δεύτερη φορά.

“Δεν απάντησα κακοπροεαιρετα. Όσα είπατε αφορούν το Δήμο και έπρεπε να απαντήσω”, αντέτεινε ο δήμαρχος Ρόδου.

“Είσαι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει για ηθική σε πολιτικό επίπεδο”, αντέτεινε και ο κ. Αλ Παπουράς.

Της πολιτικής που εφαρμόζεται αλλά  και στην αύξηση εσόδων από τα εισιτήρια της Κοιλάδας Πεταλούδων αναφέρθηκε στη δεύτερη τοποθέτηση του ο αντιδήμαρχος οικονομικών.

Τις παρατηρήσεις του ανέλυσε ο ορκωτός ελεγκτής κ. Αναστασιάδης που έκανε αναφορά στα ανεισπρακτα από τις προηγούμενες χρήσεις. Έκανε λόγο και για ανέλεγκτες προηγούμενες χρήσεις.

” Κληρονομήσαμε δάνεια ύψους 64 εκατομμύρια από τους προηγούμενους δήμους θα μπορούσα να κάνω αναδιάρθρωση δανείων” , είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Ο απολογισμός και ο ισολογισμός εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία .

 252 total views,  2 views today