Τα …έθιμα! Ακρωτηριασμός στη Σύμη, με εγκαύματα 7χρονη στη Μαλώνα

143

Αρκετά και ορισμένα εκ των οποίων σοβαρά ήταν τα περιστατικά τραυματισμών ανά την ελληνική επικράτεια ως αποτέλεσμα της «μάχης» των βεγγαλικών, που ξεσπά κάθε χρόνο με αφορμή το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Συγκεκριμένα, με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε το βράδυ της Ανάστασης ένα κοριτσάκι 7 χρονών, καθώς τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες η 7χρονη βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας, όταν άγνωστοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά.

Από τις ρίψεις βεγγαλικών εκδηλώθηκαν φλόγες που πέρασαν πάνω από συγκεντρωμένα άτομα κοντά στην εκκλησία της περιοχής. Το θέμα έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης στα social media ο πρόεδρος της κοινότητας.

www.facebook.com/100001276254738/videos/581516823743662/

Στη Σύμη

Χθες, την ώρα της Ανάστασης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, ένας 13χρονος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τραυματίστηκε από κροτίδα στα δάχτυλα του ενός χεριού του και στο πρόσωπο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για ακρωτηριασμό από τις φάλαγγες τεσσάρων δαχτύλων όπως και τραύμα στο πρόσωπο. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και γύρω στις 2 τα ξημερώματα πήγε ελικόπτερο στο νησί και από εκεί με μια μικρή στάση στη Κω, ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.