Ακόμη και έξω από τα σχολεία θα γίνονται τεστ

220

Ακόμη και έξω από τα σχολεία  θα μπορούν -εφόσον είναι εφικτό και θέλουν- να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί αύριο το πρωί το Self Test , ώστε να μπουν στις σχολικές αίθουσες εάν αυτό είναι αρνητικό.

Σε άλλη περίπτωση ο γονιός θα μπορεί να πάρει το τεστ από το σχολείο και να το κάνει στο παιδί του στο σπίτι, εάν βέβαια επαρκεί ο χρόνος. Αυτά βέβαια ισχύουν για όσους δεν μπόρεσαν να βρουν στο  φαρμακείο τεστ. Όπως ενημέρωσε το  υπουργείο Παιδείας , αύριο Δευτέρα οι διευθυντές των σχολείων έχουν οδηγία να βρίσκονται στο σχολείο από τις 7 το πρωί και να έχουν τεστ για τις μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών ή εκπαιδευτικών που δεν έχουν προμηθευτεί.

Έτσι ο γονιός θα μπορεί να πάρει το τεστ να το κάνει στο παιδί του και να μπει στο σχολείο εφόσον είναι αρνητικό. Όπως τόνισε σήμερα Κυριακή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας «όλα τα σχολεία θα έχουν τεστ ώστε οι γονείς των μαθητών που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν λόγω έλλειψης στα φαρμακεία να τα πάρουν». Όπως τόνισε ο γ.γ κ. Α. Κόπτσης «μέχρι σήμερα το βράδυ θα τους αποσταλούν self test προκειμένου αύριο το πρωί να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Και οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται και να τα παραλαμβάνουν. Σχετικά με κάποια σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές που είναι δύσκολη η προμήθεια των τεστ ανέφερε ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με Δήμους και φαρμακαποθήκες ώστε να τους αποσταλούν εντός της ημέρας.

Πηγή : Έθνος