Αλέξης Γεωργούλης: Η απάντηση του για τις καταγγελίες

83

Ο Αλέξης Γεωργούλης  προέβη σε παραίτηση από το ΣΥΡΙΖΑ και από την ασυλία που του παρέχει η ιδιότητα του ευρωβουλευτή, μετά από την καταγγελία που έγινε εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. Η καταγγελία προέρχεται από την κ. Ελένη Χρονοπούλου   μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ νομική σύμβουλο της Ευρωπαικής Επιτροπής η οποία κατήγγειλε πως την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γεωργούλης κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» και για «προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές». Ακόμη, ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, σημειώνει πως θα δώσει «τη μάχη του στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός του».

Η απάντηση του Αλέξη Γεωργούλη

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης».