Οι ψηφοφόροι παρακολουθούν με απόσταση και χωρίς νεύρο τις πράξεις, ενέργειες και το ρεσιτάλ στο κυνήγι του σταυρού προτίμησης στα οποία έχουν επιδοθεί οι μνηστήρε των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ρόδου αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Στην κυριολεξία γίνεται αυτές τις μέρες, μπαίνοντας πια για τα καλά στην προεκλογική περίοδο, ένας χαμός υποσχέσεων, ανταλλαγών, εύρεσης γνωστών και ανεύρεσης συμμαχιών, μεταξύ των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν μέλη συνδυασμών που δεν κάνουν “αλλαξιές” μεταξύ τους και ακόμη με αντίπαλα σχήματα: Οποιος ψηφίζει στις δημοτικές τον ένα υποψήφιο, ευχαρίστως ψηφίζει χωρίς πολιτικά κριτήρια υποψήφιο στον δεύτερο βαθμό είτε με προτροπή του κολλητού που είναι στον πρώτο βαθμό είτε με την συναίνεση και με ανταλλαγές!

Η πρωτοφανής μάχη του σταυρού φυσικά θα ενταθεί αφού οι μνηστήρες είναι λίγοι για τις λιγοστές έδρες και όσο θα πλησιάζουμε στις 26 Μαΐου τόσο περισσότερα θα είναι τα χτυπήματα και το αλισβερίσι. Πρωτοφανής είναι και η κινητικότητα για το κλείσιμο των συνδυασμών και οι προκλητικές πράξεις ακόμη και εξαγορών για μεταγραφές από ένα σχήμα στο άλλο. Υποψήφιοι μπαίνουν και εκτίθενται αφού εξασφαλίσουν τα έξοδα τους και με καπέλο, που σημαίνει πως οι φήμες λένε για τέτοιες πράξεις με αντάλλαγμα 40 και 50.000 ευρώ.

Αυτή η απλή αναλογική σε συνδυασμό με την υπερπληθώρα ενδιαφερομένων έχει φέρει όλο το πολιτικό σκηνικό τα πάνω κάτω: Ούτε γραμμές υπάρχουν, ούτε πολιτικές ακολουθούνται και τα κόμματα παρακολουθούν, σε απόσταση χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Οι πολίτες είναι σε ένα μαύρο τούνελ που φως δεν φαίνεται βλέποντας και αντιλαμβανόμενοι μεσαιωνικές τακτικές και πρακτικές καταδικασμένες…

 130 total views,  2 views today