Μετά τις αποκαλύψεις για τα προνοιακά ιδρύματα μέσω του sky, από τον Α’ Αντιπρόεδρο των τριών δομών Αντώνη Αρφαρά, σήμερα μίλησε ο γνωστός νευρολόγος της Ρόδου Βασίλης Καραγιάννης, ο οποίος παρακολουθεί ορισμένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα “Αγιος Ανδρέας” ως εξωτερικός ιατρός, με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως είπε, έχουν πέσει στην αντίληψή του ορισμένα περιστατικά που αλλάχθηκε η φαρμακευτική αγωγή παιδιών, χωρίς την έγκριση του θεράποντος ιατρού, θέμα ιδιαίτερα σοβαρό, ενώ κάποια φάρμακα αντενδείκνυνται ή χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά για τις περιπτώσεις της επιληψίας.

Κάποια παιδιά πρέπει να παίρνουν φάρμακα, είτε γιατί παρουσιάζουν διαταραχές συμπεριφοράς λόγω της εγκεφαλικής διαταραχής που έχουν, είτε γιατί πάσχουν από συνυπάρχουσες παθήσεις όπως είναι η επιληψία και πρέπει να λαμβάνουν αντιεπιλιπτική αγωγή. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που έχουν πέσει στην αντίληψή μου, όπου εκ των υστέρων έμαθα ότι δόθηκε άλλη φαρμακευτική αγωγή σε παιδί, ενώ κάποια φάρμακα ειδικά για τις περιπτώσεις επιληψίας, δεν ενδείκνυνται ή πρέπει να δίνονται με πολλή προσοχή. Δεν γνωρίζω αν δόθηκαν με συνταγή άλλου γιατρού χωρίς να ενημερωθώ εγώ ή χωρίς οδηγία άλλου γιατρού. Βεβαίως καμιά νοσηλεύτρια δε μπορεί να δώσει χωρίς οδηγία γιατρού κανένα φάρμακο”, είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι Αντιπρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων, γιατρός, Αντώνης Αρφαράς ζήτησε χθες μέσω του sky (όπου έκανε και τις σχετικές αποκαλύψεις) να γίνει διαχειριστικός και διοικητικός έλεγχος σε βάθος για όλα τα ζητήματα.

O κ. Αρφαράς επιμένει στους ισχυρισμούς του για λανθασμένους χειρισμούς ως προς τη λειτουργία των δομών από την παρούσα διοίκηση, ενώ με νέα ανακοίνωση του το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αντέκρουσε τις νέες σοβαρότατες καταγγελίες του Α’ Αντιπροέδρου του Κέντρου κ. Αρφαρά.

 1,872 total views,  2 views today