Περιοδεία -μήνυμα σε Ρόδο, Κύπρο, Κρήτη και Άραξο από αμερικανική στρατιωτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ακόλουθο Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα!

Στα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας περιλαμβάνονται ο Αεροπορικός Ακόλουθος και ο βοηθός του Ναυτικού Ακολούθου.

Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν την περιοδεία τους από τη Ρόδο στις 27 Νοεμβρίου, όπου επιθεώρησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού. Στην Τουρκία δεν θα ακουστεί καθόλου ευχάριστα η είδηση, όσο κι αν η επίσκεψη των Αμερικανών χαρακτηρίζεται από ελληνικές πηγές “συνηθισμένη”. Δεν είναι.

Οι τέσσερις Αμερικανοί στρατιωτικοί χθες βρέθηκαν στην Κύπρο και σήμερα είναι στην Κρήτη, όπου θα επισκεφτούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις .

Αύριο θα πάνε στη Σούδα και από εκεί θα πετάξουν για τον Άραξο. Εκεί στην 116 ΠΜ θα επιθεωρήσουν τους “χώρους αποθήκευσης όπλων”. Αυτό κι αν θα προκαλέσει συζητήσεις και σενάρια. Συχνά πυκνά ακούγονται και γράφονται πολλά και διάφορα για τα όπλα που οι Αμερικανοί έχουν αποθηκευμενα στον Άραξο.

Μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016 και τον αποκλεισμό που επέβαλλε το καθεστώς Ερντογάν στη βάση του Ιντσιρλίκ, όπου οι Αμερικανοί έχουν αποθηκεύσει πυρηνικά όπλα, οι φήμες για μεταφορά αυτών των όπλων στον Άραξο, συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πάντα διαψεύδονται από την ελληνική κυβέρνηση. Η επίσκεψη της αμερικανικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στον Άραξο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων.

 202 total views,  4 views today