Ανάσα για όλο το νησί η επαναλειτουργία της γέφυρας στην Κρεμαστή

515

Για σήμερα   Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 19:30  έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση για τα εγκαίνια της νέας  γέφυρας της Κρεμαστής.

Όπως τόνισε μιλώντας στον Sky σήμερα ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κρεμαστής Μιχάλης Δράκος η νέα γέφυρα στην Κρεμαστή θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής.

«Πλέον δεν θα χάνουν χρόνο για τις μετακινήσεις τους  δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κρεμαστής κ. Μιχάλης Δράκος

Ο κ. Δράκος αναφέρθηκε επίσης και στην απαλλοτρίωση των κατοικιών που είναι πάνω στο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο και τη διάνοιξη που θα γίνει .

«Θα πέσουν τα σπίτια  που είναι εκεί και θα γίνει διάνοιξη της οδού . Ο δρόμος θα είναι διπλής κυκλοφορίας», τόνισε.

Ο κ. Δράκος τόνισε πως θα πρέπει να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία και τα τουριστικά λεωφορεία να ακολουθούν τον παραποτάμιο δρόμο και μέσω της διασταύρωσης στην Παστίδα να κατευθύνονται προς τη Ρόδο.

Ήταν στο σχέδιο πόλεως να γίνει δρόμος από την παραλία της Κρεμαστής  αν γίνει αυτό θα είναι ότι καλύτερο γιατί θα περνούν από τον κεντρικό δρόμο μόνο τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα», τόνισε και πρόσθεσε πως θα βοηθούσε την κυκλοφορία αν υπήρχε και μια άλλη εναλλακτική είσοδος της πόλεως από την περιοχή Τσαίρι.

Ανάσα και για τα ταξί η νέα γέφυρα

Η νέα γέφυρα θα μας λύσει τα χέρια καθώς χάναμε χρόνο στη μεταφορά των τουριστών  προς το αεροδρόμιο δήλωσε στον Sky  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Θεοδόσης Καστανίδης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί αναφέρθηκε και στις αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί που θα ισχύσουν από αύριο.

Η μεγαλύτερη αύξηση είναι στη  μονή ταρίφα ενώ η διαδρομή για την Λίνδο θα κοστίζει 68 ευρώ από 62.

«Οι αυξήσεις στα  κόμιστρα είναι ανάσα για μας καθώς έχει αυξηθεί πολύ η τιμή του πετρελαίου. Εμείς δαπανούμε τώρα 120 ευρώ την ημέρα για καύσιμα ποσό που είναι μεγάλο», τόνισε.

Μίλησε και για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν πρακτορεία ταξιδιών που διαθέτουν μίνι βαν τα οποία κλέβουν μεταφορικό έργο από τα ταξί.

«Δεν γίνεται να κλέβουν τα ταξί για να κάνουν μεροκάματο. Θα θέσουμε το θέμα στον  μ εισαγγελέα και την Τροχαία . Στη Νότια  Ρόδο υπάρχουν 9 θέσια και 12θεσια βαν  που περιμένουν να τους πάρουν τα σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις  τηλέφωνο για να κάνουν μεταφορές . Να αφήσουν τη δουλειά  στα ταξί και να κάνουν και εκείνοι τη δουλειά τους.Ζητάμε να ελέγχονται 20 ταξί και 3 μίνι βαν από την αστυνομία. Εμείς είμαστε νόμιμοι  σε όλα», είπε ο κ. Καστανίδης.