Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ανέλαβε τα καθήκοντα του, με τη δέσμευση να υλοποιήσει δράσεις που θα ανεβάσουν ψηλά τον πήχη.

“Με τιμά η επανατοποθέτησή μου στη θέση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου Πολιτισμού Δωδεκανήσου, έναν τομέα, που γνώρισα και υπηρέτησα με ζήλο και αφοσίωση, την τελευταία διετία. Ο μαγικός και εν πολλοίς ανεξερεύνητος κόσμος του πολιτισμού, πραγματικά με γοήτευσε και με οδήγησε σε διαφορετικές διαδικασίες, από αυτές που υπηρέτησα στο παρελθόν, στον πολιτικό βίο του τόπου μας”, επισημαίνει ο κ. Διακογεωργίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Να αγαπήσουμε και να υπηρετήσουμε ξανά, με συνέπεια και αφοσίωση, την υπεροχή της πολιτικής ευθύνης, για την οποία, μας εμπιστεύθηκαν και αυτή τη φορά οι νησιώτες, μας παρότρυνε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την τελετή της ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, καλώντας μας να συμπορευθούμε μαζί του, την οδό της «πολιτικής από επιλογή».
Προσωπικά, με τιμά η επανατοποθέτησή μου στη θέση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου Πολιτισμού Δωδεκανήσου, έναν τομέα, που γνώρισα και υπηρέτησα με ζήλο και αφοσίωση, την τελευταία διετία. Ο μαγικός και εν πολλοίς ανεξερεύνητος κόσμος του πολιτισμού, πραγματικά με γοήτευσε και με οδήγησε σε διαφορετικές διαδικασίες, από αυτές που υπηρέτησα στο παρελθόν, στον πολιτικό βίο του τόπου μας.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες τόσων εθελοντών, από κάθε πολιτιστικό σύλλογο και κάθε σωματείο να μου μεταφέρουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους προς υλοποίηση, ξεδίπλωναν κάθε φορά, διαφορετικές πτυχές στο μαγικό κόσμο των εθίμων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με προτάσεις αναρίθμητες.

Το εγχείρημα, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και το σύνθημά μας «Δωδεκάνησα, Πολιτισμός Όπου Γης» βρήκε ανταπόκριση σε όλα τα νησιά, μικρά και μεγάλα και σε όλα τα χωριά. Διότι για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού, υπάρχει το δικαίωμα στον πολιτισμό για όλους.

Η πρώτη μου απόφαση και υπογραφή ως Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Πολιτισμού Δωδεκανήσου, στην παρούσα θητεία, είναι η παρουσίαση του βιβλίου « Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΟΥ» που έγραψε ο νεαρός Αναστάσιος Ιωαννίδης από τη Λίνδο – παράδειγμα μίμησης για όλους μας –που πάσχει από σύνδρομο Down, παρόλα αυτά, επιμένει να δημιουργεί με δύναμη ψυχής. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα.

Η πρώτη συνάντηση μου έγινε με το παροικιακό Σύλλογο Λειψών Ρόδου με την Πρόεδρο κα Μαρία Γιαμαίου και την Αντιπρόεδρο κα Πελαγία Τσαλίκη προκείμενου με πολύμορφες εκδηλώσεις να προωθήσουμε τον πολιτισμό σε μικρά νησιά όπως Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκιούς.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Γιώργο Χατζημάρκο, για την ευκαιρία που μου δίνει για άλλη μια φορά και την προθυμία με την οποία ο ίδιος επικροτεί και επαυξάνει τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες του Τμήματος Πολιτισμού Δωδεκανήσου.

Ευχαριστώ τους συντοπίτες μας, που πασχίζουν για την ανάδειξη του Δωδεκανησιακού Πολιτισμού, προβάλλοντας ιδέες προς υλοποίηση, με αξιοθαύμαστο ζήλο εθελοντισμού.
Ευχαριστώ τον κόσμο της τέχνης, τους αναρίθμητους εθελοντές και γενικά όσους εργάστηκαν, προκειμένου οι πολιτιστικές ιδέες να γίνουν πράξη.

Και βέβαια, ευχαριστώ όσους μου έδωσαν τη δύναμη με τη ψήφο τους και με κατέταξαν ανάμεσα στους Περιφερειακούς Συμβούλους, που συνεχίζουν το έργο της Περιφέρειας. Η προσπάθεια συνεχίζεται δυναμικά!».

 164 total views,  2 views today