Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν υποδομές στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου για τους επισκέπτες που έρχονται στο νησί με τα κρουαζιερόπλοια αλλά και με τα καταμαράν από την γειτονική Τουρκία.

Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο ναυτικός τουριστικός πράκτορας κ. Νίκος Ψυλλάκης ιδιοκτήτης του πρακτορείου «Rodos Port Shipping Agents» δεν τιμά τη Ρόδο η έλλειψη υποδομών στο τουριστικό λιμάνι.

« Την περασμένη εβδομάδα είχαμε 1.000 αφίξεις τουριστών από την Τουρκία στη Ρόδο, την ημέρα. Η γειτονική χώρα έχει γεμίσει από επισκέπτες και αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έρχονται στο νησί μας, εκδρομή. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές για τους επισκέπτες αυτούς στο λιμάνι. Δεν είναι δυνατό να περιμένουν δύο ώρες στον ήλιο για να περάσουν από διαβατηριακό έλεγχο», δήλωσε ο κ. Νίκος Ψυλλάκης.

Ο κ. Ψυλλάκης επίσης είπε ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί κλιματισμός στο τμήμα Διαβατηριακού ελέγχου στο τουριστικό λιμάνι για να μην ταλαιπωρούνται οι τουρίστες.

«Ζητήσαμε να ανοίγει η αίθουσα που έχουμε στο λιμάνι για την εξυπηρέτηση των τουριστών που έρχονται από την Τουρκία. Είναι ο χώρος που δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών πελατών των εταιρειών κρουαζιέρας που θα χρησιμοποιούσαν το λιμάνι της Ρόδο ως home port. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εισακουστεί. Δεν μας τιμά ως προορισμό το να μην έχουμε καλές υποδομές», είπε ο κ. Ψυλλάκης.

Ο κ. Ψυλλάκης τόνισε πως η σημερινή δημοτική αρχή θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για την ενίσχυση των υποδομών.

«Είμαστε στις αρχές του Ιουνίου και υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών. Δεν ζητάμε πολλά. Μια τέντα ή μια φυσούνα για να μην περιμένουν οι τουρίστες που έρχονται από χώρες εκτός Σέγκεν στον ήλιο και κλιματισμό στο γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων στο λιμάνι», τόνισε.
Ανάλογες υποδομές χρειάζονται όμως και για τους τουρίστες «της μιας ημέρας» που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ξεκινάει αύριο το οικολογικό συνέδριο στην Αστυπάλαια

«Βάρος» το ΤΕΠΑΗ για τους ιδιοκτήτες των θαλαμηγών

Δεν βοηθάει το θαλάσσιο τουρισμό η επιβολή του ΤΕΠΑΗ ή διαφορετικά του Τέλους Πλοίων Αναψυχής και Ημεροπλοίων.

Η απόφαση για την επιβολή του τέλους ελήφθη φέτος πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

«Δεν συμβάλει στην αύξηση των κατάπλων των θαλαμηγών σκαφών η επιβολή του συγκεκριμένου τέλους. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Ενημερώνουμε τους πελάτες μας. Αλλά όσο να είναι αποτελεί ένα βάρος στο κόστος των διακοπών τους», δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης

Ανάλογα με το μήκος των σκαφών η επιβάρυνση είναι :

Ολικό Μήκος Σκάφους
Άνω των 7 ως και 8 μέτρα    μήκος              16 €
Άνω των 8 ως και 10  μέτρα  μήκος              25 €
Άνω των 10 ως και 12 μέτρα   μήκος            33 €
Άνω των 12 μ. ως και 13  μέτρα μήκος         96 €
Άνω των 13 μ. ως και 14 μέτρα μήκος         104 €
Άνω των 14 μ. ως και 15 μέτρα μήκος         112 €
Άνω των 15 μ. ως και 16 μέτρα μήκος         120 €
Άνω των 16 μ. ως και 17 μέτρα μήκος         128 €
Άνω των 17 μ. ως και 18 μέτρα μήκος         136 €
Άνω των 18 μ. ως και 19 μέτρα μήκος          144 €
Άνω των 19 μ. ως και 20 μέτρα μήκος          152 €
Άνω των 20 μ. ως και 21 μέτρα μήκος          160 €

 154 total views,  2 views today