Χρήστος Ροϊλός: Τακτικά χειρουργεία στην Euromedica, αν οι γιατροί του νοσοκομείου θέλουν!

384

Διευκρινίσεις έδωσε σήμερα στον Sky ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Χρήστος Ροιλός που τόνισε πως ζήτησε από τους γιατρούς να γίνονται τα τακτικά χειρουργεία και όχι τα έκτακτα των εφημεριών στην ιδιωτική κλινική.

Ωστόσο οι γιατροί απάντησαν ήδη πως κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο έγγραφο που εστάλη στο νοσοκομείο της Ρόδου.

“Δεν συζητάμε για έκτακτα περιστατικά αλλά για τα τακτικά που χρονίζουν στις λίστες αναμονής. Αυτά θα παραπέμπονται στην ιδιωτική κλινική  σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας.Αυτό  για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που είναι στην αναμονή. Οι μεταφορές θα γίνονται  αν το επιθυμούν οι γιατροί” δήλωσε στον Sky ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροιλός που βρίσκεται στη Ρόδο.

«Αξιοποιούμε τη νομοθεσία για τα αποφορτίσουμε  τις λίστες από  τα τακτικά περιστατικά. Αν θέλουν οι γιατροί να μειώσουν τις  λίστες από τα τακτικά περιστατικά χωρίς  επιπλέον αμοιβή. Τα περιστατικά των εφημεριών θα αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο» , εξήγησε  ο κ. Ροιλός.

Ωστόσο όπως δήλωσε στον  Sky  o κ. Βασίλης  Κινούς, γιατρός στο νοσοκομείο της Ρόδου,  δεν είναι δυνατό να στηριχθεί  νομικά η μεταφορά των περιστατικών  από το νοσοκομείο στην ιδιωτική κλινική.

Επιπλέον τόνισε πως στο έγγραφο που εστάλη στο νοσοκομείο από τον κ. Ροιλό δεν γίνεται λόγος για μεταφορά τακτικών χειρουργείων από τις λίστες στην ιδιωτική κλινική.

«Δεν αναφέρει κάτι τέτοιο το έγγραφο του κ. Ροιλού . Είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να εξηγηθούν. Αυτά είναι αδιανόητα. Να μας αναφέρουν το νόμο πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Κινούς

«Το πιο απλό είναι να αποσπαστούν δύο αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο και να δοθεί λύση»,  είπε.