Ανακάμπτουν οι κρατήσεις

528

Η τουριστική σεζόν του 2020 θα είναι καλή όπως προκύπτει από τις κρατήσεις μέχρι τώρα εκτός αν γίνει κάτι με τη γειτονική Τουρκία δήλωσε στον Sky ο πρώην πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Βασίλης Μηναϊδης .

Όπως τόνισε ο κ. Μηνίαίδης οι κρατήσεις τόσο από την Γερμανία όσο και από την Αγγλία που είναι οι κύριες τουριστικές αγορές στις οποίες στηρίζεται η Ρόδος πάνε καλά.

« Πάνε καλά οι κρατήσεις και από τη Γερμανία και την Αγγλία. Μετά τις γιορτές η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται», τόνισε ο κ. Μηναίδης και πρόσθεσε πως θα πάνε καλά και οι υπόλοιπες αγορές.

Σε ερώτηση σχετικά με τις κρατήσεις από τη Σκανδιναβική αγορά ο κ. Μηναίδης δήλωσε πως πάνε καλά.
«Ήδη έχουμε κρατήσεις στον όμιλο που ανέλαβε την Thomas Cook στη Σκανδιναβία. Η σεζόν του 2020 θα είναι καλή. Θα κρατηθεί στα περσινά επίπεδα», δήλωσε ο κ. Μηναίδης.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΞΡ χαρακτήρισε ημίμετρα τις ανακοινώσεις για τη στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την κυβέρνηση.

“Έχουν ανακοινωθεί κάποια ημίμετρα. Σε συνδυασμό με παλιές δικαστικές αποφάσεις θα αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στα ξενοδοχεία εξαιτίας της πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook”, τόνισε.

Ο κ. Μηναίδης αναφέρθηκε στην επανέναρξη λειτουργίας του ΠΡΟΤΟΥΡ.
«Σήμερα πρέπει να έρθουν πόροι στους Δήμους που έχουν την ευθύνη προβολής. Πρέπει οι πόροι από το τέλος διανυκτέρευσης να δίνονται στο Δήμο Ρόδου για παράδειγμα και να δαπανάται για διαφήμιση», είπε ο κ. Μηναίδης .

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΞΡ τόνισε πως θα πρέπει ξεχωριστής προβολής να τυγχάνει η πόλη της Ρόδου.
Σε ερώτηση για τα την συνεργασία του Δήμου Ρόδου με εταιρεία management με στόχο την προβολή ο κ. Μηναίδης δήλωσε πως είναι και αυτό ένα μέσο που θα βοηθήσει στην προβολή.

Για τις εκλογές στην ΕΞΡ τόνισε:
«Εκλογές είναι οι καθένας μπορεί να ψηφίσει όποιον επιθυμεί. Οι υποψήφιοι είναι αρκετοί. Τα ζητήματα της ΕΞΡ είναι η προβολή και η σύμβαση εργασίας. Η Ένωση Ξενοδόχων πρέπει να είναι πολύ καλά οργανωμένη» , τόνισε ο κ. Μηναίδης