Ανακοίνωσαν τον Κ. Συρτσάκο ως αναπληρωματικό μέλος στον Αναπτυξιακό Οργανισμό, εν αγνοία του!

808

Την αντίθεσή του ως προς την ανακοίνωση του ονόματός του από το Δήμαρχο Ρόδου στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (με τη μορφή ΑΕ Ειδικού Σκοπού) ως αναπληρωματικό μέλος, χωρίς καν να ερωτηθεί, εξέφρασε με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στον sky ο Κώστας Συρτσάκος.

“Ήταν θέμα αξιοπρέπειας, αλλά επιπλέον και τον ορισμό αναπληρωματικού μέλους τον θεωρώ ανούσιο. Ακόμη χειρότερα, το ότι δεν ερωτήθηκα, πριν ανακοινωθεί το όνομά μου εν αγνοία μου…”, είπε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε και με δημόσια τοποθέτηση του στα social media από την πρώτη στιγμή διατύπωσε τη δυσαρέσκειά του για το θέμα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές για το Δήμο Ρόδου, με την παράταξη του Δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη, σημειώνοντας ότι μετεκλογικά δεν είχε καμία επικοινωνία ή επαφή με τη δημοτική αρχή, αλλά ούτε και μετά την δήλωσή του επικοινώνησε κάποιος μαζί του.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Συρτσάκος έγραψε:

Και εκεί που έχω φτιάξει τον πρωινό μου καφέ και χαζεύω τα νέα της ημέρας, βλέπω ότι έχω οριστεί σαν αναπληρωματικό μέλος του νεοσύστατου αναπτυξιακού οργανισμού χωρίς να γνωρίζω το παραμικρό. Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι ουδεμία σχέση έχω και ούτε ποτέ κάποιος με ρώτησε. Προφανώς κάποιοι πιστεύουν ότι συμμετέχοντας πριν χρόνια σε κάποια παράταξη, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όνομα μου όποτε το θελήσουν χωρίς να αισθάνονται κιόλας την υποχρέωση να το συζητήσουν πρώτα.

Αυτή την λογική την θεωρώ πραγματικά καθεστωτική και υποτιμά την προσωπικότητα μου. Δεν θα δεχθώ ποτέ να κάνω την γλάστρα για τον οποιοδήποτε, και αυτό το χρωστάω όχι μόνο στους 808 συμπολίτες μου που με ψήφισαν τότε αλλά σε όλους όσους είχα κερδίσει την εκτίμηση τους με τις προθέσεις μου. Την πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο επέλεξα τους χαμηλούς τόνους αλλά πλέον δεν μπορώ να το αφήσω να συνεχιστεί.

Όταν είχα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές σαν υποψήφιος με την τωρινή δημοτική αρχή, το έκανα με διάθεση προσφοράς, χωρίς να ζητήσω το παραμικρό αντάλλαγμα. Είτε οικονομικό (ναι ξέρω, πέσατε από τα σύννεφα…δεν γίνονται τέτοια) είτε να διαπραγματευτώ κάποια θέση. Αν και έβλεπα από τότε κάποια σημάδια, είχα την αφέλεια να πιστεύω ότι μέσα από πράξεις θα αποδείκνυα την διάθεση μου και την αξία μου.

Και για αυτό τον λόγο προεκλογικά, τις ελάχιστες φορές που μας ζητήθηκε να καταθέσουμε προτάσεις ήμουν πάντα εκεί να προσφέρω τις ιδέες μου και την άποψη μου. Μετεκλογικά, δεν μου ζητήθηκε ποτέ τίποτα. Ο κόσμος που με συναντούσε το θεωρούσε δεδομένο ότι θα έπρεπε να έχω συμμετοχή σε κάποιο διοικητικό σχήμα αλλά απόφαση του Δημάρχου ήταν να μην βρίσκομαι πουθενά. Κάτι που ήταν από την πλευρά μου απόλυτα σεβαστό αφού μπορεί να έκρινε ότι δεν θα μπορούσα να βοηθήσω. Ταυτόχρονα βέβαια έβλεπα προτάσεις μου να ανακοινώνονται χωρίς να έχω κάποια εμπλοκή. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι να βλέπω από τότε το όνομα μου να συμπεριλαμβάνεται μέσα σε Δ.Σ. οργανισμών σαν αναπληρωματικό μέλος χωρίς να γνωρίζω τίποτα.

Κάτι τέτοια με κάνουν να πιστεύω ότι τελικά ήμουν πολύ τυχερός που από καραμπόλα δεν εκλέχθηκα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο….και ας το κρατήσουν σαν συμβουλή αυτό οι επόμενοι που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία παράταξη.