Η Ένωση Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ρόδου με ανακοίνωσή της ζητά την κατανόηση όλων των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δίπλα στην επιχείρηση και τον φορολογούμενο, και με γνώμονα την ασφάλεια όλων, για να βοηθήσει στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των λογιστικών γραφείων, προτείνει τις κάτωθι οδηγίες:

Μετά την επιβολή γενικής αναστολής εργασιών λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού, καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε, για ακόμη μία φορά σε νέες συνθήκες εργασίας.Οι λογιστές φοροτεχνικοί από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία στην χώρα μας, υποχρεώθηκαν στην μελέτη και κατανόηση μεγάλου όγκου αποφάσεων και εγκυκλίων προκειμένου να μπορέσουν να συμβάλουν στην εφαρμογή των νέων μέτρων.

Η καλή συνεργασία, ο σεβασμός, η κατανόηση της όλης κατάστασης από τους πελάτες μας θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στο επιστημονικό μας έργο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία δίπλα στην επιχείρηση και στον φορολογούμενο.

Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια όλων μας, συναδέλφων, επιχειρηματιών, αλλά και των εργαζομένων και θέλοντας να βοηθήσουμε στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των λογιστικών γραφείων, προτείνουμε τις κάτωθι οδηγίες.
 Είσοδος στα λογιστικά γραφεία αποκλειστικά και μόνο με χρήση μάσκας.
 Η προσέλευση στα λογιστικά γραφεία αλλά και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και ραντεβού με τον λογιστή και μόνο όταν δεν δύναται να εξυπηρετηθεί ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος ηλεκτρονικά.
 Πελάτες επιχειρήσεις για τις μηνιαίες υποθέσεις θα προσέρχονται στα λογιστικά γραφεία για την παράδοση των παραστατικών τους ,πάντα με την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας( χρήση μάσκας από όλους, αντισηπτικών κλπ) και τα έγραφα θα τοποθετούνται σε ειδικό αποθηκευτικό χώρο τουλάχιστον για δύο ημέρες πριν την επεξεργασία τους .
 Εργαζόμενοι επιχειρήσεων για προσλήψεις, βεβαιώσεις κλπ θα προσέρχονται στα λογιστικά γραφεία μόνο κατόπιν ραντεβού.
 Ο χώρος και τα γραφεία θα πρέπει να απολυμαίνονται και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανταποκριθούμε όλοι μας συλλογικά στους κανονισμούς της Πολιτείας, ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας και να επιστρέψουμε το γρηγορότερο δυνατό στην κανονικότητά μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ         ΠΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 2,817 total views,  5 views today