Σε ανακοίνωση προέβη η απερχόμενη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με αφορμή το θάνατο του πρώην προέδρου της ΔΑΝΕ Νώντα Σουλούνια στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η συγκίνηση είναι μεγάλη, στο άκουσμα της απώλειας του πρώην Προέδρου της Ένωσης μας, ενός εκ των πρωτοπόρων του Ροδιακού τουρισμού. Είναι δύσκολο το καθήκον του αποχαιρετισμού σε ανθρώπους, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, σε τούτο τον τόπο, όπως έπραξε σε όλη τη ζωή του ο Επαμεινώνδας Σολούνιας από τη θέση του Προέδρου μας επί σειρά δώδεκα συναπτών ετών.

Αν και γεννημένος στη Σάμο το 1929, από το 1950 και μετά η Ρόδος θα γίνει το σπίτι του, ο τόπος που θα ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητά του και το επιχειρηματικό του ταλέντο στις οικογενειακές επιχειρήσεις των Α/φών Σολούνια, οι οποίοι αμέσως μετά την απελευθέρωση είχαν εγκατασταθεί στη Ρόδο και ίδρυσαν την αλευροβιομηχανία «Μύλοι Δωδεκανήσου Ο Ταξιάρχης» και τη μακαρονοποιία «Ροσόλ». Μετά το θάνατο του θείου του Ροίκου Σολούνια και του πατέρα του Σπύρου Σολούνια, αναλαμβάνει τη διεύθυνση των επιχειρήσεων και επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στον τουρισμό ιδρύοντας το 1960 το Ξενοδοχείο «Δελφίνι», ένα από τα πρώτα μεταπολεμικά ξενοδοχεία της Ρόδου. Μερικά χρόνια αργότερα το 1969 ιδρύει το σημερινό Ξενοδοχείο «Rodos Bay», ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Ιξιάς.

 Ο Νώντας Σολούνιας είχε διατελέσει πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας καθώς και Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ. Ανέπτυξε αξιόλογη συνδικαλιστική δράση στον χώρο της βιομηχανίας και του τουρισμού, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας συμμετείχε από το 1965. Αρχικά ως Σύμβουλος και στη συνέχεια ως Αντιπρόεδρος και ως Πρόεδρος, για την περίοδο από τον Απρίλιο του 1968 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1980.  

Νώντα, σου απευθύνουμε το ύστατο χαίρε. Θα ζεις πάντα μέσα από την τόλμη σου και την αποφασιστικότητά σου. Τη διαρκή σου προσπάθεια για τη Ρόδο και τον τουρισμό της. Θα σε θυμόμαστε πάντα και θα εμπνέεις τις νεότερες γενιές ξενοδόχων, που έχουμε πάρει στα χέρια μας σήμερα τη σκυτάλη και δίνουμε τον καλό αγώνα, για να κάνουμε και το δικό μας χρέος έναντι του τόπου μας, όπως το έπραξαν άλλοι πριν από μας και μεταξύ των σημαντικότερων εξ αυτών, εσύ Πρόεδρε Νώντα Σολούνια, 

  Καλό ταξίδι, Πρόεδρε!

 162 total views,  2 views today