Αναλύθηκαν σε συνέδριο τα ειδικά θέματα τουρισμού της Σύμης

1657

Με επιτυχία διεξήχθησαν για δεύτερη φορά στο νησί της Σύμης οι εργασίες του συνεδρίου με θέμα «Τουρισμός-Πολιτική-Πολιτισμός: Η Περίπτωση της Σύμης».

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο αντιδήμαρχος Σύμης, κ. Βασίλης Τσαβαρής, ο οποίος τόνισε ότι είναι σπουδαίο το γεγονός της διεξαγωγής ενός συνεδρίου στη Σύμη με τέτοιες προδιαγραφές και η καθιέρωσή του ως θεσμού πλέον έχει μεγάλη σημασία για τον τόπο, την κοινωνία αλλά και την Δωδεκάνησο γενικά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια, κ. Ισμήνη Κριάρη, που μίλησε για την δημιουργία, την ανάδειξη και την καθιέρωση της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου και την προώθηση της άυλης κληρονομιάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου κ. Γιώργος Κουκουλιάτας μίλησε για τη σημασία των επιστημονικών δράσεων σε μικρά νησιά που βοηθούν στην τουριστική ανάπτυξη.

Στις εισηγήσεις που ακολούθησαν αναλύθηκαν ειδικά θέματα όπως η προβαλλόμενη τουριστική εικόνα της Σύμης από τον ΕΟΤ, η ιστορία, οι πολιτιστικές αναφορές για το νησί, όπως και οι εμπειρίες των ταξιδιωτών, όπως έχουν καταγραφεί, οι νέες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης-διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων και οι εφαρμογές τους στον τουρισμό.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρατηρήσεις των επαγγελματιών του τουρισμού, εκπαιδευτικών αλλά και κατοίκων του νησιού.