Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες στη Ρόδο, μετά από δημοσιεύματα σε ορισμένες ιστοσελίδες αθηναϊκών ΜΜΕ, που εμφανίζουν το νησί μας να έχει δύο κρούσματα κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών και το zougla.gr, προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία στον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά έντονη είναι και η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας για το σημερινό χάρτη/διάγραμμα κρουσμάτων του ΕΟΔΥ που εμφανίζει τα Δωδεκάνησα στη δεύτερη κατηγορία με ελαφρύ πράσινο χρώμα, στην οποία συγκαταλέγονται οι περιοχές που έχουν από πέντε ως εννέα κρούσματα, ενώ στο νομό μας, τα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί είναι μόνο στο νησί της Καρπάθου, του ζεύγους των ομογενών που νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και του αδελφού του άνδρα που έφθασε χθες από την Αμερική (Τέξας) στο νησί.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την τοπική πολιτική ηγεσία, από τη στιγμή που από 0-4 κρούσματα ο χάρτης θα έπρεπε να είναι σε λευκό χρώμα.

Αμέτρητα τηλεφωνήματα και μηνύματα έχει δεχθεί ο Sky και το skyrodos.gr από πολίτες που καταρχήν θέλουν να πληροφορηθούν αν ευσταθούν οι φήμες περί κρουσμάτων στο νησί μας, και δεύτερον από την αγανάκτησή τους για το χρώμα του χάρτη που παρουσιάζει τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα συλλήβδην με πράσινο χρώμα.

28 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και κανέναν νέο θάνατο το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες. Από τα 28 κρούσματα, τα 13 είναι «εισαγόμενα» καθώς εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας.

Συγκεκριμένα, η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού είναι η εξής: 1 στις Σέρρες, 1 στην Κοζάνη, 7 στην Ξάνθη, 3 στη Λάρισα, 1 στον Έβρο, 1 στην Πιερία, 1 στην Κάρπαθο και 13 κρούσματα σε αεροδρόμια και άλλες πύλες εισόδου.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.

799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 15,562 total views,  8 views today