Ανοίγουν αύριο οι οργανωμένες πλαζ, ακολουθούν σχολεία και τουρισμός

520

Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για να λάβουν αποφάσεις για το πότε και με ποιους όρους θα ανοίξουν μουσεία, θέατρα, θερινά σινεμά και συναυλίες.

Σήμερα θα γίνει και η συζήτηση για το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων το επόμενο διάστημα αναμένεται να κάνει αύριο, Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η κυβερνητική πρόταση για τον πολιτισμό περιλαμβάνει τρεις φάσεις: Στις 14 Μαΐου επαναλειτουργία των μουσείων, στις 21 Μαΐου των θερινών κινηματογράφων και στις 28 των ανοιχτών θεάτρων και των συναυλιακών χώρων. Στο τραπέζι είναι και η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τις 23.00 το βράδυ.

Από αύριο 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Από τις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Από τις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Από τις 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.