Ανοικτά προβλέπεται να είναι την προσεχή Κυριακή 20 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα και στη Ρόδο.
Η λειτουργία ωστόσο των καταστημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα είναι προαιρετική όπως εξήγησε στο skyrodos.gr o γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός.
* Είναι καθαρά στην κρίση του εκάστοτε επιχειρηματία ,το αν θα λειτουργήσει το κατάστημα του ή όχι. Ο νόμος προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά οι επιχειρηματίες θα πράξουν αυτό που θέλουν ” , δήλωσε ο κ. Σπανός.
Όσο για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ο Σπανός τόνισε ότι :
“Η απόφαση του ΣτΕ αφορά ουσιαστικά, το νέο νόμο.που προσδιορίζει κριτήρια για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με βάση τις περιοχές. Δεν αναφέρει ότι τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τις Κυριακές. Αναφέρει ότι ο νόμος που προβλέπει τα κριτήρια για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στις τουριστικές περιοχές ισχύει ως έχει. Δεν αναφέρει ότι ανοίγουν οι επιχειρήσεις τις Κυριακές” .
Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, υπογράμμισε ότι στην ουσία δεν θα αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων και το εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η απόφαση που έχει υπογραφεί από την Περιφερειακή Αρχή.
Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν παρόλα αυτά, τα καταστήματα που έχουν έδρα την Αθήνα και λειτουργούν στη Ρόδο παραρτήματα αρχίσουν να λειτουργούν και τις Κυριακές ο κ. Σπανός εκτίμησε ότι αυτό δεν θα γίνει.
Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και στην έναρξη της εκπτωτικής περιόδου από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου..
“Ευελπιστούμε, για κάτι καλύτερο αλλά δεν είμαστε και αισιόδοξοι. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα αυτή την περίοδο. Θα δαπανηθούν τα περισσεύματα από την εορταστική περίοδο”, είπε ο κ. Σπανός.
Ενόψει της έναρξης της εκπτωτικής περιόδου από τον Εμπορικό Σύλλογο έχει εκδοθεί ήδη η σχετική ανακοίνωση στην οποία περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις των καταστηματαρχών σε ότι αφορά την ανάρτηση των τιμών και των ποσοστών έκπτωσης. Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται και τα πρόστιμα που απειλούν τους παραβάτες.7

 404 total views,  4 views today