Ανοιχτή επιστολή ενός ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ

1880

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΓΕΛΛΟΣ

  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • Προς Δημήτρη Κρεμαστινο και
  • Νίκο Ανδρουλλάκη

Αξιότιμοι κύριοι,
Κατ’ αρχάς απευθύνομαι σε εσάς διότι θεωρώ πως αποτελείτε δύο φωτεινές εξαιρέσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ (ίσως τις μόνες) μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση στην οποία έχει φτάσει.

Ο κύριος Κρεμαστινός έχει αποδείξει με τη δράση του εντός και εκτός πολιτικής πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι για τα Δωδεκάνησα αλλά και συνολικά για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή που το κόμμα καταρρέει από κάθε άποψη ο κύριος Κρεμαστινός είναι ο μόνος που τυγχάνει σεβασμού από «φίλους» και εχθρούς και κατ’ εμέ αποτελεί την ψυχή του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά στον κύριο Ανδρουλάκη, στη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο έχει αποδείξει ότι είναι ικανός και καταρτισμένος αλλά κυρίως με την απόφαση του να κατέβει στις εσωκομματικές εκλογές έδειξε ότι έχει το σθένος και τη δύναμη να παλέψει στα ίσια απέναντι σε ένα κατεστημένο πολλών χρόνων. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι είναι η μοναδική ελπίδα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Το Νοέμβριο του 2017 ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που στήριξε το Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές πίστεψε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ζωντανέψει ξανά, βασισμένο στις αρχές και τις αξίες του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου. Απέναντι στους ανθρώπους που ήθελαν ένα νέο ξεκίνημα, στάθηκε και πάλι το βολεμένο κομματικό σύστημα, που δε λέει να ξεκολλήσει από τις καρέκλες του. Τελικά, με εκλογές οι οποίες ήταν πλήρως ελεγχόμενες, η κυρία Φώφη Γεννηματά συνέχισε να διοικεί το αυτοαποκαλούμενο Κίνημα Αλλαγής.

Δυστυχώς το όνομα που επέλεξε να δώσει στο ΠΑΣΟΚ, μόνο αλλαγή δε θυμίζει αλλά ούτε και κίνημα.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η κυρία Γεννηματά και οι αυλικοί της, θυμίζουν τη δεξιά της δεκαετίας του 1960. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο το οποίο θα κρατούσε 3 ημέρες και το έληξαν άρον άρον σε 2 ημέρες, οι σύνεδροι μετατράπηκαν σε απλούς παρατηρητές, η κεντρική επιτροπή δεν βγήκε με εκλογές αλλά με απευθείας διορισμό ώστε να συμμετέχουν σε αυτήν μόνο οι «εκλεκτοί» της κυρίας Γεννηματά.

Επίσης οι νομαρχιακές είναι διορισμένες και οι εκλογές που έγιναν στις τοπικές οργανώσεις ήταν πέρα για πέρα νόθες αφού και πάλι όλοι διορίστηκαν στις θέσεις τους. Κανείς δεν ειδοποιήθηκε να συμμετάσχει εκτός από τους λίγους πιστούς που ανήκουν στην ομάδα της κυρίας Φώφης. Πριν λίγες μέρες αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ μέχρι και ο Θεοδωράκης μαζί με το κόμμα του 1%, που έχει.

Στα Δωδεκάνησα τώρα που βιώνω την κατάσταση καθημερινά, η κυρία Γεννηματά έχει επιλέξει να εμφανίσει ως άλλη ταχυδακτυλουργός, ανθρώπους που ήταν εξαφανισμένοι εδώ και χρόνια γιατί νομίζει ότι με αυτούς θα έχει πιθανότητες να κερδίσει αυτοδιοικητικές εκλογές. Της λέω λοιπόν ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ξεγραμμένοι από την κοινωνία την ίδια.
Αξιότιμοι κύριοι, ως ένας απλός υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με την κοινωνία. Μόνο λοιπόν με τις παρεμβάσεις σας μπορεί να σωθεί η παράταξη. Ήρθε η ώρα παλιοί και νέοι να επανιδρύσουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που άλλαξε την Ελλάδα. Μόνο εσείς μπορείτε γιατί μόνο εσείς διαφέρετε από τη μάζα των βολεμένων που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Υ.Γ. Τον τελευταίο μήνα ακούγεται ότι ο Γιωργάκης Παπανδρέου θέλει να κατέβει για βουλευτής στα Δωδεκάνησα. Ελπίζω να είναι απλά ένα ανέκδοτο, γιατί χωρίς τις ψήφους του κυρίου Κρεμαστινού δεν θα πάρετε ούτε 3%.

Υ.Γ.2 Που ακριβώς βρίσκονται τα γραφεία του κινήματος στη Ρόδο;