Ηταν στην οδό Δημοκρατίας, στο σημερινό “Σουηδικό”, λίγο μετά το Παλλάς και λίγο πριν από το γήπεδο. Θα μπορούσε να είναι ενα στέκι νεολαίας, ήταν όμως ένα στέκι μόρφωσης και μάλιστα για όσους την δεκαετία του 70 έδιναν τις πανελλήνιες εξετάσεις στην Αθήνα.
Ηταν ένα φροντιστήριο με καθηγητές τους καλύτερους της εποχής. Ενας εξ αυτών ο Βασίλης Καμπυλαυκάς.
Ηταν από την Αρκαδία. Γεννήθηκε το 1941. Σπούδασε Φυσική και Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ηξερε καλά την Χημεία. Και έκανε λαμπρή σταδιοδρομία σαν καθηγητής – φροντιστής για πολλά χρόνια. Από τα χέρια του πέρασαν σημερινοί γιατροί. Από τα χέρια και τα θρανία του φροντιστηρίου που διηύθυνε μαζί με τον Μπρουζάκη πέρασαν πολλοί σημερινοί επωνυμοι της κοινωνίας της Ρόδου.
Ο Βασίλης Καμπυλαυκάς είχε έναν εκπληκτικό τρόπο προσέγγισης της νεολαίας. Ποτέ δεν έγιναν γνωστά πολιτικά πιστεύω του. Εκδιώχθηκε όμως από τη Χούντα. Ηταν γλυκύτατος δάσκαλος, παιδαγωγός και γνώστης της πάλης για τη ζωή, αφού προερχόμενος από φτωχή οικογένεια, έδωσε πολλές μάχες για να κερδίσει τον πόλεμο, την καταξίωση.
Αργότερα, η Ρόδος αγκάλιασε το ταλέντο του στην Χημεία, με τις “ενώσεις” που έκανε! Πήρε μια μικρή ποτοποιία και την έκανε μεγάλη. Με συνταγές πρωτοποριακές σε παραδοσιακά ποτά, ούζο, λικέρ, το ροδίτικο κοριαντολίνο, έβγαζε βότκα, κονιάκ… ακόμα και λάδι έβαζε σε μπουκαλάκια και έκανε μια νέα μόδα!
Ο Βασίλης Καμπυλαυκάς ήταν αξιολάτρευτος. Εζησε στη Ρόδο από το 1971 κι έγινε περισσότερο Ροδίτης απ’ όσους δηλώνουν Ροδίτες!
Οι παλιοί μαθητές του τον αγαπούσαν για όλες και σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής του πορείας. Και σαν δάσκαλος και σαν επιχειρηματίας ο Βασίλης Καμπυλαυκάς διέπρεψε.
Η κηδεία του θα γίνει από τον Αγιο Δημήτριο στο Ροδίνι αύριστις 4 το απόγευμα.
Η οικογένεια του επιθυμεί, αντί στεφάνου, να συγκεντρωθούν χρήματα στην εκκλησία υπέρ του Παιδικού χωριού SOS και της Κιβωτού του Κόσμου.