Από το 1920 λειτουργεί το Πτωχοκομείο στην Θήρα και γίνεται μεγάλος αγώνας για να  ζουν με αξιοπρέπεια και όσα πρέπει  να έχουν οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτό.

Το λυπηρό  όπως προκύπτει από όσα δήλωσε σήμερα στον Sky ο Διευθυντής του Πτωχοκομείου κ. Λειβαδάρος είναι πως κανείς δεν στηρίζει τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής.

Παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει από την διεύθυνση, για βοήθεια  ουδείς ούτε και η κυβέρνηση ούτε η Περιφέρεια ευαισθητοποιήθηκε ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των ηλικιωμένων.

Το μόνο που έχει σταλεί μέχρι τώρα από την Περιφέρεια  ήταν κρεμοσάπουνα μάσκες και γάντια.

Ο διευθυντής τα παρέλαβε και πολύ ευγενικά ευχαρίστησε την περιφερειακή αρχή. Όταν όμως διάβασε το μήνυμα για την Τρίτη Ηλικία εξοργίστηκε. Γιατί αναλογίστηκε τον αγώνα που έκανε για να στηρίξει τους ανθρώπους που φιλοξενεί στη δομή του. Για να ζήσουν με αξιοπρέπεια Για να έχουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό  και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για να είναι η ζωή που τους μένει ωραία όπως είπε. Όμως κανείς δεν τον άκουσε παρά τις εκκλήσεις. Και τα εμβόλια στους γέροντες όπως είπε τα έκανε με μέριμνα δική του σε ότι αφορά την πρώτη δόση. Η δεύτερη δόση έγινε από τον ΕΟΔΥ.

Ο κ. Λειβαδάρος είπε:

«Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε μήνυμα του στην Παγκόμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία. Αυτό ήταν η αφορμή που με εξόργισε . Και έδωσα στη δημοσιότητα έγγραφο. Δεν είμαι πολιτικός ούτε και θέλω να ασκήσω πολιτική. Ανέλαβα από το Νοέμβριο του 2019 τη διεύθυνση του Πτωχοκομείου στη Θήρα, Στις 13.03.20 έστειλα έγγραφο για  αξιολόγηση και λειτουργία του φορέα. Μου απάντησαν πως το Πτωχοκομείο εποπτεύεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πολλές φορές έχω στείλει έγγραφα  και για οικονομική ενίσχυση και για τον covid-19 και εκεί  . Δεν έχουν απαντήσει ποτέ καμία υπηρεσία»

Σε ερώτηση αν η δομή υπάγεται στο κράτος ο κ. Λειβαδάρος είπε:

«Υπαγόμαστε στην κυβέρνηση. Ζητήσαμε στήριξη και από την κυβέρνηση και την περιφέρεια. Το αναφέρω αυτό γιατί το Πτωχοκομείο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και θέλαμε να βελτιώσουμε τη διαβίωση των 16 φιλοξενούμενων. Στους ανθρώπους αυτούς προσφέρουμε στέγη φαγητό, περίθαλψη ότι μπορούμε. Εχουν γίνει πράγματα για αυτούς που δεν τα είχαν ποτέ»

Σε ερώτηση τι έχει προσφερθεί στο Πτωχοκομείο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Λειβαδάρος απάντησε:

«Όταν ζητήσαμε βοήθεια μας έστειλαν κρεμοσάπουνα γάντια  και μάσκες. Δέχθηκα επικρίσεις από τον Περιφερειάρχη για το έγγραφο που έστειλα. Με κατηγόρησε για αρκετά πράγματα».

Αναφερόμενος στις ανάγκες του Πτωχοκομείου ο κ. Λειβαδάρος είπε:

«Το Πτωχοκομείο λειτουργεί από το 1920 και έχει ανάγκες σε ότι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις του . Θέλαμε να μένουν όσο γίνεται καλύτερα  οι φιλοξενούμενοι μας. Να  έχουν το φρέσκο φαγητό την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ότι άλλο χρειάζεται αυτή η ηλικία για να ζήσουν ωραία τα χρόνια που τους μένουν. Μεταξύ αυτών  είναι και τρεις που σε  ηλικία έχουν περάσει τον ένα αιώνα. Όταν ανέλαβα είχαμε κατακλίσεις με ότι συνεπάγεται αυτό. Τώρα δεν υπάρχει ούτε ίχνος γιατί γίνεται καλή δουλειά. Υπάρχουν 16 πολύ ηλικιωμένοι και δεν έχει κρυολογήσει κανείς, Ακόμη και τα εμβόλια η πρώτη δόση έγινε με μέριμνα δική μας . Τη δεύτερη δόση την έκανε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ».

 218 total views,  2 views today