Tην απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν κατ’ εξαίρεση κάποιοι μετακινούνται, να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν, ζήτησε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Μία άστοχη ενέργεια του Δημάρχου Κω. Να θυμίσουμε ότι και την προηγούμενη φορά ο Θ.Νικηταράς είχε επιχειρήσει και είχε στείλει παρόμοια επιστολή που δεν είχε γίνει δεκτή.

Και βέβαια το εύλογο ερώτημα προς το Δήμαρχο Κω είναι αν θα ζητήσει να διακοπεί και η ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση τη Κω με Πειραιά και Αθήνα , με το σκεπτικό ότι και η Πρωτεύουσα της Χώρας βρίσκεται στο «κόκκινο».

Αλήθεια το καλοκαίρι με τις καθημερινές πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό η Κως  δεν κινδύνευε εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μετακίνησης ατόμων από επιβαρυμένες περιοχές;

Δηλαδή θεωρεί ότι η Κως κινδυνεύει από τους ελάχιστους Καλύμνιους που αναγκάζονται να μετακινηθούν από Κάλυμνο στην Κω για να εργαστούν;

Τι έχει κατά νου ο δήμαρχος Κω τη δημιουργία μιας σύγχρονης Σπιναλόγκας;

Παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου Κω

Αξιότιμε Υπουργέ,

το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και πάλι ραγδαία και ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων Covid_19 στο γειτονικό νησί της Καλύμνου.

Η κατάσταση ενώ φαινόταν να έχει ελεγχθεί για κάποιο διάστημα δυστυχώς επιδεινώνεται.

Η Κως διατηρεί συνεχή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κάλυμνο, από όπου καθημερινά αφικνούνται πολίτες, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους, κατά κύριο λόγο μέσω του λιμένα Μαστιχαρίου αλλά και του κεντρικού λιμανιού στην πόλη της Κω, καθώς και ταξιδιώτες προς και από Αθήνα μέσω του αεροδρομίου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων από μια επιβαρυμμένη περιοχή, όπως η Κάλυμνος, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ειδικά μετά το σημερινό πρώτο θάνατο συμπολίτη μας, ασθενούς από Covid, στο νησί μας και την εμφάνιση κρουσμάτων διασποράς του ιού.

Πιστεύω πως είναι απολύτως άδικο για την κοινωνία της Κω, η οποία έχει επιδείξει έως σήμερα συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας από την πανδημία, να τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ανεξέλεγκτης μετακίνησης ατόμων από επιβαρυμένες περιοχές.

Από εσάς ζητάμε, την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν αυτό επιβάλλεται, κατ’ εξαίρεση, οι μετακινούμενοι να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

Οι αντιδράσεις

Η απάντηση της Παράταξης Ι.Μαστροκούκου στο Δήμαρχο Κω για την ενέργεια του να ζητήσει την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο στην Κω

Με δελτίο τύπου η Παράταξη «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και ο επικεφαλής  Ι.Μαστροκούκος απαντά  στο Δήμαρχο Κω Θ. Νικηταρά για την ενέργεια του να ζητήσει την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο στην Κω.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται πρόκειται για “μία  επιστολή ακραίας πολιτικής κίνησης, με έωλη επιχειρηματολογία ,προσβλητική και υποτιμητική, με παντελή έλλειψη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους κατοίκους της Καλύμνου”

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Να είστε βέβαιος κ. Δήμαρχε, ότι η πανδημία δεν ξεκινά και δεν τελειώνει στην Κάλυμνο, ούτε ο Λαός της Κω κινδυνεύει από Εμάς»

Καταλήγοντας η επιστολή αφήνει αιχμές κατά τη δημοτικής Αρχής Καλύμνου αναφέροντας χαρακτηριστικά: Αν και πράξατε δυο φορές το ίδιο λάθος, εμείς εκτιμούμε ότι είστε συνετός άνθρωπος και έμπειρος αυτοδιοικητικός και δεν εξάγετε ούτε διατυμπανίζετε το πρόβλημά σας, σε σχέση με την δική μας πολιτική έκφραση που φροντίζει με κάθε τρόπο και σε κάθε τηλεοπτικό παράθυρο να εκθέτει την Κάλυμνο.

 553 total views,  2 views today