Την έντονη αντίδρασή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, με κοινοποίηση στους βουλευτές Δωδεκανήσου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εκφράζει με επιστολή του ο Δήμαρχος της Κω Θεοδόσης Νικηταράς, με αφορμή τη μεταφορά των μεταναστών από τη Ρόδο στο νησί του, για να φιλοξενηθούν στο ΚΥΤ του Πυλίου.

Ο κ. Νικηταράς τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα νησιά που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ των οποίων και η Κως, δεν μπορεί να γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Υπενθυμίζει δε, την αρνητική θέση του Δήμου Κω στην επέκταση της δομής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σημειώνεται επίσης, ότι ήδη στην Κω καταγράφονται αντιδράσεις από κατοίκους του νησιού, με τα social media να έχουν πάρει κυριολεκτικά “φωτιά”, αντιδρώντας στην απόφαση αυτή, να τους “φορτώσουν” επιπλέον 130 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Ρόδο.

Όλοι μεταφέρθηκαν αργά το απόγευμα στην Κω, με το πλοίο “Αριάδνη”. Οι μετανάστες αφού επιβιβάστηκαν σε 4 λεωφορεία, μεταφέρθηκαν με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στο HOT SPOΤ που βρίσκεται στο Πυλί.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Υπουργέ,

πληροφορούμαστε ότι σήμερα εκκενώθηκε το κτίριο των παλιών σφαγείων της Ρόδου, από τους περίπου 160 διαμένοντες πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σκοπεύετε να μεταφέρετε με το πλοίο ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κω.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία, όπως δεν έγινε δεκτή αντίστοιχη μετακίνηση το Νοέμβριο του 2019.

Υπενθυμίζω επίσης την αρνητική θέση του Δήμου μας στην επέκταση της δομής του ΚΥΤ.

Τα νησιά μας δε μπορεί, σε καμία περίπτωση, να γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Κως έχει σηκώσει μεγάλο βάρος όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλάβει επιπλέον αυτού που της αναλογεί.

Για αυτό η κυβέρνηση, και η Πολιτεία στο σύνολό της, πρέπει να αντιμετωπίζει με προσοχή τις θέσεις και απόψεις της κοινωνίας μας.

Να μη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης η αδυναμία συγκεντρώσεων και αντιδράσεων, λόγω της πανδημίας.

Με την πεποίθηση ότι δεν θα πυροδοτηθεί, με ανάλογες κινήσεις, το ήρεμο κλίμα που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 776 total views,  4 views today