Αντώναρος : Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα!

71

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου σχολίασε μιλώντας στον Sky ο κ.Ευάγγελος Αντώναρος  που ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ  στην περιφέρεια  Ανατολικής Αττικής .

«Το ζήτημα είναι τι θα πούμε στους πολίτες από εδώ και πέρα και πως θα τους πείσουμε να μην δώσουν ανεξέλεγκτη εξουσία, σε ένα πρωθυπουργό που έκανε πράγματα που εξακολουθούν να είναι πρωτοφανή», δήλωσε ο κ. Αντώναρος.

«Παρακολουθώ τα πράγματα και κάνω αποτίμηση των αποτελεσμάτων που κανείς δεν περίμενε σε αυτή την έκταση. Έχουμε ισχυρή πλειοψηφία της ΝΔ και ένα ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμωμένο.  Είναι νωρίς να κάνουμε ανάλυση για το πώς φθάσαμε εκεί. Φαίνεται όμως ότι  το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έπεισε περισσότερο από το αφήγημα της άλλης πλευράς δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ», Αντώναρος.

Σε ερώτηση από εδώ και πέρα πως θα πάνε τα πράγματα  ο κ. Αντώναρος δήλωσε :

«Πρώτα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως οι εκλογές της 21ης Ιουνίου γίνονται από την αρχή με όλα όσα προβλέπει το Σύνταγμα και η κοινοβουλευτική διαδικασία και με ενισχυμένη αναλογική. Αν ο κ. Μητσοτάκης  έχει το ίδιο αποτέλεσμα,  θα αποκτήσει λόγω του συστήματος μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα του επιτρέπει να κάνει ότι θέλει. Αυτό με φοβίζει και μου δημιουργεί ερωτηματικά γιατί δεν ξέρω τι έχει στο κεφάλι του και τι θέλει να κάνει», δήλωσε.

Ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Ιουνίου έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν ελεύθερα για το κόμμα που θα στηρίξουν.

«Αυτές οι νέες εκλογές γίνονται με άδεια την κάλπη. Δεν υπάρχουν οι ψήφοι  που έδωσαν  σε όλα τα κόμματα οι πολίτες. Έχούν δικαίωμα να αποφασίσουν ελεύθερα. Να αναλογιστούν όμως  πόση εξουσία,  θέλουν  να δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ και πόση ισχύ θέλουν να δώσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση  που πιστεύω πως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ .  Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διορθώσουν την πρώτη τους κρίση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.  Το λέω αυτό γιατί ένα κοινοβουλευτικό  σύστημα έχει πάντα ανάγκη την ύπαρξη μια ς ισχυρής κοινοβουλευτικής  αντιπολίτευσης», είπε ο κ.Αντώναρος.

Όσο για τα επιχειρήματα που εκφράζονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ περί ανόδου των ποσοστών που θα οδηγήσουν το κόμμα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ.  Αντώναρος δήλωσε:

«Το  ΣΥΡΙΖΑ  θα είναι η μεγάλη δύναμη  ελέγχου της εξουσίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια  με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα»

Μίλησε επίσης για τους δημοσκόπους που έκαναν λάθος στις προβλέψεις τους σχετικά με την έκβαση της κάλπης της περασμένης Κυριακής .

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών  και δεν είναι σοβαρή στάση αυτό που λένε πως απειλήθηκαν.  Είμαι βέβαιος που όλα τα κόμματα θα διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους έναντι των πολιτών.  Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ  πρέπει να γίνει γρήγορος ανασχεδιασμός και ανασύνταξη δυνάμεων  χωρίς απώλεια χρόνου γιατί πρέπει  να πει στους πολίτες.  αυτό που ήθελε να πει δεν κατάφερε.Τώρα η συζήτηση πρέπει να γίνει  με επιχειρήματα που θα έχουν βάση και θα καταφέρουν να πείσουν τους πολίτες που θέλουν να ακούσουν πως θα διαμορφωθεί το μέλλον τους τα επόμενα χρόνια.   Δεν αποκλείω αλλαγές από το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής».

Ο κ.Αντώναρος μίλησε για τη σφοδρή επίθεση που δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας  από στελέχη του κόμματος μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής.

 «Η συζήτηση  για το αν θα μείνει στην προεδρία του κόμματος ή όχι είναι λάθος παρανοϊκή και αυτοκτονική . Ο κ. Αλέξης Τσίπρας  είναι χαρισματικός , πήρε το κόμμα από το 3% και το ανέβασε στο 35%.Αν κάποιοι  νομίζουν πως μπορούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη   κάνουν λάθος σε λάθος χρονική στιγμή. Υπάρχουν φιλοδοξίες θεμιτές μεν αλλά μπορεί  να αποδειχθούν  καταστροφικές σε μια κρίσιμη καμπή σαν αυτή που είναι το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι  καλό να έχουν  βγάλει το μαχαίρι και να θέλουν να τον περιορίσουν ή να τον θέσουν υπό επιτροπεία», δήλωσε ο κ.Αντώναρος.